Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Θεραπεύει.. ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Η μέρα ήταν δύσκολη..

Τα τηλέφωνα δεν σταμάτησαν να χτυπάνε..

Έπεσαν όλοι επάνω σας να σας ζητήσουν δουλειές, χάρες τα πάντα!!

Ακόμη και τώρα που η μέρα βαδίζει προς το τέλος της αυτοί συνεχίζουν να σας κουράζουν!!!

Ο καθένας σας ζητάει «κάνε μου εκείνο κάνε μου το άλλο»!!!

Δεν πάει άλλο….




Αυτή τη δύσκολη ώρα μόνο κάτι μπορεί να σας σώσει..
Δύο ταμπλέτες την ημέρα σε ένα ποτήρι νερό είναι αρκετές τέτοιες ώρες….

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Υπάρχει και η Γραψαρχιδίνη των 500 mg αλλά θέλει συνταγή από γιατρό...

Διαβάστε Περισσότερα

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Η original διαφήμιση της ΝΔ!



Ίσως να έχετε δει την προεκλογική διαφήμιση της ΝΔ με τα παπαγαλάκια.
Οι διαφημιστές που την έφτιαξαν είχαν αρχικά προτείνει μια ΑΛΛΗ εκδοχή,
που όμως ΔΕΝ έγινε δεκτή από το επιτελείο του κόμματος.


Διαβάστε Περισσότερα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ποιος με μούτζωσε; (dr.Seeng)



Ο νόμος του Μέρφι σε πλήρη εφαρμογή… Εκτός από ένα σοβαρούτσικο πρόβλημα υγείας που με ταλαιπωρούσε από την Κυριακή, με ξέσκισε και μια αλλεργία στο δέρμα. Μετά μαθαίνω πως εξαφανίστηκε το ιατρείο. Έφαγε και ο ΠΑΟΚ την τεσσάρα και για κερασάκι στην τούρτα, μαθαίνω πως ο μπουγατσάς της γειτονιάς μου έφυγε για διακοπές! Πόσα να αντέξω ο Χριστιανός;

Με το blog δεν κατάλαβα τι έγινε… Μπορεί η Google να μη με χωνεύει και να μη λέει να βγάλει την επισήμανση, πάντως θα μου είχε στείλει κάποια προειδοποίηση αν σκόπευε να διαγράψει το ιστολόγιο. Τους έστειλα email, αλλά σιγά μην λάβω απάντηση… Ευτυχώς ανακάλυψα μια νέα πατέντα του Blogger που λέγεται «Αναίρεση διαγραφής» και ήρθε η καρδιά μου στη θέση της…

Καλού-κακού άλλαξα και τον κωδικό στο λογαριασμό μου, όπως και αυτόν που έχω στο MSN. Εκεί είναι γνωστή η τακτική των hackers. Μου ήρθε link από άτομο της λίστας των φίλων μου στο MSN Messenger, έκανα κλικ και…την «πάτησα». Έκανα την ανοησία να δώσω το password. Μπορεί αυτό να μην είναι συμπτωματικό…

Τέλος καλό, όλα καλά. Έχω ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να σταματήσω το blogging. Να λύσω και μια μικρή παρεξήγηση: Το αγαπημένο Taxalia δημοσίευσε μια εξομολόγησή μου, στην οποία είχα θέσει κάποιους προβληματισμούς μου και είχε ωριμάσει στο μυαλό μου η ιδέα να κλείσω το blog. Το κείμενο αυτό γράφτηκε όμως πριν μερικούς μήνες.

Επειδή σας έχω κουράσει με «απειλές» για κλείσιμο, μελό καταστάσεις κτλ. σας ζητώ συγγνώμη γι’αυτό το περιστατικό. Και ένα ειλικρινές και μεγάλο ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Ο γιατρός θα επανέλθει με νέες μαλ… νέες δημιουργίες. Φιλιά σε όλους!


Διαβάστε Περισσότερα

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Έχουμε νεότερα από τον Dr.Seeng...


Ο Κώστας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας και λείπει από την Κυριακή.
Ήτανε να
επιστρέψει χθες αλλά επιδεινώθηκε.
Δεν γνωρίζουμε τι έγινε με το μπλογκ. Μάλλον σβήστηκε από την google.
Αν δεν μπορέσουμε να το επαναφέρουμε, θα μεταφερθούμε σε νέα διεύθυνση.


Περαστικά σου ρε φιλαράκο...




Διαβάστε Περισσότερα

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Η Ελλάδα στο σφυρί.

Η Ελλάδα στο σφυρί.

Με θέα τη Μεσόγειο
και φάτσα το Αιγαίο,
πωλείται οικόπεδο άρτιο,
προλάβετε σας λέω.

Τρελάθηκε τ΄αφεντικό
και στο σφυρί το βγάζει,
πωλείται οικόπεδο άρτιο,
με φως,νερό και γκάζι.

Μέσα και η Ακρόπολη,
μέσα κι η Σαλονίκη,
κι αν λάχει κι ο Αλέξανδρος,
κι αυτός θα σας ανήκει .

Με θέα τη Μεσόγειο
και φάτσα το Αιγαίο,
η Ελλάδα το οικόπεδο,
και ψέματα δε λέω.

Μισοτιμής το έβαλε,
έχει και παραλία,
και πάνω απ΄την Ακρόπολη
θα φαίνεται η Ασία.

Με φόντο τη Μεσόγειο,
και φάτσα το Αιγαίο,
πωλείται οικόπεδο άρτιο,
μισοτιμής σας λέω.

Κανένας

Διαβάστε Περισσότερα

Νέα αίτηση αποφυλάκισης από Κορκονέα και Σαραλιώτη!



Υπό άκρα μυστικότητα
και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οργανώθηκε το πρωί της Παρασκευής επιχείρηση-μαμούθ για τη μεταφορά στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων των δύο ειδικών φρουρών που έχουν προφυλακιστεί (μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβρη στα Εξάρχεια) και τώρα, λίγο πριν από τη συμπλήρωση του εξαμήνου, επανήλθαν με νέο αίτημα αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», ο 37χρονος Επαμεινώνδας και ο 30χρονος Βασίλης Σαραλιώτης μεταφέρθηκαν ινκόγκνιτο από τις φυλακές Δομοκού στο τμήμα Μεταγωγών της Αθήνας το βράδι της Πέμπτης, χωρίς κανείς από τους συγκρατούμενούς τους να αντιληφθεί την απουσία τους, βοηθούντος και του γεγονότος ότι βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους που είναι απομονωμένοι από τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις στις οποίες καταλύουν και κινούνται όλοι οι άλλοι έγκλειστοι στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.

Με βάση τις συντεταγμένες του ίδιου σχεδίου «παραλλαγής», οι ειδικοί φρουροί που άναψαν το φιτίλι του Δεκέμβρη οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην Ευελπίδων χωρίς να φορούν χειροπέδες, με συμβατικά αυτοκίνητα και δίχως οι συνάδελφοί τους που έκαναν τη μεταγωγή να φορούν στολές. Μια… χαρούμενη παρέα δηλαδή, για να μην κινηθούν υποψίες και κυρίως για να μην αναγνωριστούν και οργανωθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, το αρμόδιο συμβούλιο που άκουσε την επιχειρηματολογία τους επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Φαίνεται δε να έχει εξασφαλιστεί θετική εισήγηση του εισαγγελέα τουλάχιστον για τον Σαραλιώτη, τον φρουρό που συνόδευε τον Κορκονέα και πριν αυτός καταληφθεί από το δολοφονικό αμόκ φέρεται να πέταξε προς την πλευρά του Γρηγορόπουλου και των φίλων του μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης.

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα αποφυλάκισης έχουν υποβάλει άλλες δύο φορές οι δυο τους. Η πρώτη ήταν επτά ημέρες μετά την προφυλάκισή τους στο Δομοκό και η δεύτερη πριν από τρεις μήνες. Και τις δύο φορές τα αιτήματα απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η δεύτερη κατά σειρά προσπάθεια είχε καταβληθεί στις 18 Φεβρουαρίου με το επιχείρημα ότι έχουν γνωστή διεύθυνση διαμονής, λευκό ποινικό μητρώο και δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου τους από τη χώρα. Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε και τότε πως είναι επικίνδυνοι τέλεσης νέων αδικημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι λίγο μετά την προφυλάκισή τους έσπασε το μέτωπο Κορκονέα και Σαραλιώτη, όπως έχει αποκαλύψει η «Espresso», όταν ο πρώτος επιτέθηκε στον συνάδελφό του με ακατάληπτες φράσεις και γροθιές.

Το επεισόδιο που επέφερε την αγεφύρωτη ρήξη έγινε στις 16 Δεκεμβρίου ενώ προαυλίζονταν μόνοι σε ειδικό χώρο των φυλακών Δομοκού, όπως συνέβαινε καθημερινά μέχρι τότε από την πρώτη μέρα της μεταγωγής τους για να αποφύγουν την μήνιν των υπόλοιπων κρατουμένων που εκδήλωσαν από την πρώτη στιγμή της μεταφοράς τους εκεί επιθετικές διαθέσεις εναντίον τους.

Οπως έγινε γνωστό, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επιτέθηκε στον συγκρατούμενο συνάδελφό του λέγοντας ότι «έχεις το διάβολο μέσα σου» και τον χτύπησε πολύ άσχημα στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος. Ο Σαραλιώτης ανταπέδωσε και έκτοτε το μεταξύ τους χάσμα δεν έχει γεφυρωθεί, κάτι που αναμένεται να φανεί και όταν θα φτάσει η ώρα εκδίκασης της υπόθεσης.

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ!


Διαβάστε Περισσότερα

Δικαίωσαν στα... μουλωχτά τον Τενέζο

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ, εδώ και δυόμιση μήνες η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, είχε δώσει εντολή διερεύνησης των καταγγελιών τού Απεργού Πείνας, για καρτέλ χάλυβα, αφήνοντας τον εν τω μεταξύ να πεθαίνει!

Έχοντας πλήρη αίσθηση της βαρύτητας τού περιεχομένου τού δημοσιεύματος, το οποίο αν επιβεβαιωθεί δίνει νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση της προστασίας τού καρτέλ τού χάλυβα και των υπολοίπων, και με την αντίληψη σοβαρότητας και ευθύνης, το αναδημοσιεύουμε προς το παρόν χωρίς σχόλια και προεκτάσεις, αναμένοντας κάποια ανακοίνωση από τούς ....αρμοδίους .

Το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει κρυφή εντολή από την Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού να ελεγχθούν οι καταγγελίες του επιχειρηματία για καρτέλ χαλυβουργιών - Έπρεπε να εξαντληθεί στο πεζοδρόμιο της Πατησίων ο καταγγέλλων, για να κάνει η Επιτροπή τη δουλειά της.

Ύστερα από τρεις μήνες απεργίας πείνας στο πεζοδρόμιο της Πατησίων, έξω από τα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Τενέζος βλέπει σήμερα τον αγώνα του να δικαιώνεται, όχι από μια ανακοίνωση της Επιτροπής, αλλά από μια αποκάλυψη του «Π»!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, εδώ και δυόμισι μήνες η Ολομέλεια της Επιτροπής έχει δώσει εντολή στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού να προχωρήσει σε έρευνα, με βάση τις καταγγελίες Τενέζου, για παραβάσεις του άρθρου 1 του αντιμονοπωλιακού νόμου 703/77.

Έτσι, οι μεγαλύτερες χαλυβουργίες της χώρας και οι χονδρέμποροί τους θα ελεγχθούν για παράνομες συμπράξεις και εναρμονισμένες πρακτικές, δηλαδή -απλούστερα- για τον σχηματισμό καρτέλ.

Η εντολή αυτή της Επιτροπής δεν έχει αποκρυβεί μόνο από την ευρύτερη κοινή γνώμη, αλλά και από την ίδια την εταιρεία Iron Tenco, του Θ. Τενέζου, η οποία θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί αρμοδίως, ως διάδικος στην υπόθεση.
Δεν γνώριζε ότι δικαιώθηκε

Έτσι, ο απεργός πείνας παρέμενε εδώ και δυόμισι μήνες στο πεζοδρόμιο, χωρίς να γνωρίζει ότι έχει ήδη δικαιωθεί, σε ό,τι αφορά το βασικότερο αίτημά του, δηλαδή την πλήρη διερεύνηση της καταγγελίας του, ώστε να «ξεσκεπαστεί το ελληνικό καρτέλ του χάλυβα», όπως ο ίδιος λέει.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η εντολή ελέγχου δόθηκε ταυτόχρονα με την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής, με την οποία απορρίπτονται πλήρως οι καταγγελίες Τενέζου για παραβάσεις του άρθρου 2 του ν. 703/77 (κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και οικονομικής εξάρτησης), χωρίς να γίνεται η παραμικρή αναφορά στο σκέλος των καταγγελιών του που αφορούσε εναρμονισμένες πρακτικές των χαλυβουργιών.

Ήδη η Επιτροπή είχε ξεκινήσει τη δική της, αυτεπάγγελτη έρευνα για καρτέλ από το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς να αξιοποιεί τις καταγγελίες Τενέζου, τις οποίες έκρινε ως ανεπαρκείς.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας επιμένει ότι η απόφαση για τη διεξαγωγή αυτεπάγγελτου ελέγχου είχε στόχο να αποκλείσει τον ίδιο και την εταιρεία του από τη διαδικασία, αφού σε αυτήν την περίπτωση έχανε την ιδιότητα του διαδίκου και η Επιτροπή θα είχε τη δυνατότητα να προωθήσει την έρευνα χωρίς εξωτερική πίεση.

Παρότι έχει περάσει σχεδόν
ένας χρόνος από την έναρξη αυτής της αυτεπάγγελτης έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν και έφοδοι ελεγκτών στις μεγαλύτερες χαλυβουργίες (Σιδενόρ, Χαλυβουργική, Χαλυβουργία Ελλάδος), ακόμη η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού δεν έχει συντάξει εισήγηση και μόλις προ διμήνου πήρε την εντολή να διερευνήσει και τις καταγγελίες Τενέζου - σε άλλες περιπτώσεις, όπως της έρευνας για καρτέλ στην ακτοπλοΐα, η εισήγηση συντάχθηκε σε λίγες εβδομάδες...

Οι άλλες πλευρές της δικαίωσης

Η δικαίωση του πεισματάρη απεργού πείνας φαίνεται, όμως, ότι έχει και άλλες πλευρές:

- Πρόσφατα η απεργία πείνας και η εν γένει στάση της Επ. Ανταγωνισμού σε αρκετές υποθέσεις απασχόλησαν την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία έδωσε εντολή στην Επίτροπο Ανταγωνισμού Νέλι Κρουζ να στείλει αυστηρή επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση για να ζητηθούν εξηγήσεις.

- Νωρίτερα, ο οικονομολόγος Χρήστος Ιωάννου, μέλος της Επ. Ανταγωνισμού, είχε αντικρούσει με σοβαρά επιχειρήματα την απόφαση της πλειοψηφίας για την απόρριψη των καταγγελιών Τενέζου, ζητώντας να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες του για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και οικονομικής εξάρτησης, που οδήγησαν στο κλείσιμο της επιχείρησής του.

Μάλιστα, διέψευδε με επιχειρήματα τους ισχυρισμούς ότι ο επιχειρηματίας ήταν «μπαταχτσής», τονίζοντας ότι η αδυναμία του να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις ήταν συνέπεια της καταχρηστικής συμπεριφοράς χονδρεμπόρου μεγάλης χαλυβουργίας.

Το δημοσίευμα:


Διαβάστε Περισσότερα

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Συγγνώμη ή Βαρβρότητα...



Στάθης

Διαβάστε Περισσότερα

Φραγή σε 13,5 εκατ. καρτοκινητά!


TΕΛΟΣ από τον Ιούλιο για 13.500.000 ανώνυμα καρτοκινητά τηλέφωνα που υπάρχουν στη χώρα μας. Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση προχωρά στην πλήρη αλλαγή του συστήματος της κινητής τηλεφωνίας με δύο στόχους:
Ο πρώτος- όπως υποστηρίζουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη- είναι να περιοριστεί η μεγάλη εγκληματικότητα, και ο δεύτερος να προστατευθούν οι πολίτες από εκβιασμούς, απειλές και κακόβουλες φάρσες.

Η κυβέρνηση... <<οδηγήθηκε>> σ΄ αυτήν την απόφαση μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες των διωκτικών αρχών να εντοπίσουν τα ίχνη μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, τους απαγωγείς του Περικλή Παναγόπουλου, καθώς και άλλους κοινούς εγκληματίες οι οποίοι χρησιμοποιούσαν καρτοκινητά στις συνεννοήσεις τους. Παράλληλα, πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες για εκβιασμούς απλών πολιτών οι οποίοι δέχονται απειλητικά μηνύματα από αγνώστους.

Με εντολή του Πρωθυπουργού ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευρ. Στυλιανίδης πήγε στις Βρυξέλλες και μίλησε με τους αρμοδίους στην Κομισιόν ενώ επικοινώνησε και με τους συναδέλφους του στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι και τον πληροφόρησαν για τον τρόπο που κινούνται οι ίδιοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο που είναι έτοιμο και πρόκειται να έρθει στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής αμέσως μετά τις εκλογές, αλλάζει τις συνήθειες εκατομμυρίων πολιτών που αγοράζουν από το περίπτερο την κάρ τα SΙΜ χωρίς να δώσουν οποιοδήποτε προσωπικό τους στοιχείο.

Οι νέοι όροι.
Στο εξής η κάρτα θα είναι μια και μοναδική και θα πωλείται μαζί με το κινητό μετά την επίδειξη ταυτότητας. Οι χρήστες εάν δεν επιθυμούν να έχουν μόνιμη σύνδεση με συμβόλαιο θα μπορούν να αγοράζουν χρόνο ομιλίας των 5, 10 ή 20 ευρώ αφού όμως έχουν αγοράσει την κάρτα από τα σημεία πώλησης και έχουν δώσει τα πλήρη στοιχεία τους. Η κάθε κάρτα θα έχει έναν κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Τα στοιχεία του προσώπου θα υπάρχουν στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και οι διωκτικές αρχές με εισαγγελική απόφαση θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση σ΄ αυτά. Με τον τρόπο αυτόν οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι σύντομα θα έχουν σημαντικά αποτελέσματα στην εξιχνίαση εγκλημάτων.

Στη διαδικασία αυτή υπάρχουν αντιρρήσεις για παραβίαση προσωπικών δεδομένων οι οποίες θα διατυπωθούν έντονα κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Μάλιστα, κάποιοι βουλευτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση ίσως να μην καταφέρει να περάσει το νομοσχέδιο από το θερινό τμήμα και να αναγκαστεί να το αφήσει για την Ολομέλεια του φθινοπώρου.
Τα κυβερνητικά στελέχη ωστόσο υποστηρίζουν ότι ο νέος νόμος θα είναι σαφής και ξεκάθαρος και απόλυτα προσαρμοσμένος με το καθεστώς που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Όχι μόνο δεν θα παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα, αντίθετα οι πολίτες θα προστατεύονται ώστε να μην πέφτουν θύματα κακοποιών και εκβιαστών που διαταράσσουν την οικογενειακή γαλήνη τους», λέει πηγή του υπουργείου Μεταφορών. Πάντως αυτήν την ώρα υπάρχουν 13.500.000 καρτοκινητά από τα οποία ενεργά σε μόνιμη βάση είναι τα 7.000.000. Μετά την ψήφιση του νόμου θα υπάρξει ένα διάστημα προσαρμογής και μετά οι συνδέσεις των ανώνυμων καρτοκινητών θα διακοπούν. Όσοι χρησιμοποιούν καρτοκινητό θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση.


Διαβάστε Περισσότερα

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Tι συμβαίνει και ποιους ενόχλησε το ιστολόγιο Σίβυλλα - Sibilla;;


Γνωρίζουμε πολύ καλά αυτούς και την παρέμβασή τους. Ότι κι αν κάνουν…
Δεν έχουν κατανοήσει ότι τα παιχνίδια του παρελθόντος έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η δύναμη των blogs τρομοκράτησε τους τρομοκράτες
Σύντομα θα επανέλθουμε, με συλλογική συμμετοχή των συνεργατών-φίλων, στην προσπάθεια τους.
Για την ώρα, επιγραμματικά... το «χρονικό»
- Ανεξήγητα το ιστολόγιο εξαφανίστηκε στις 21 Μάη, πρωινές ώρες
- Φίλοι bloggers -τους ευχαριστούμε θερμά- μας έδωσαν ορισμένες συμβουλές τις οποίες ακολουθήσαμε
- Δικηγόρος μας κάλεσε την Αρχή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ζήτησε να ενημερωθεί επισήμως αν...
εκκρεμεί εναντίον του blog κάποια καταγγελία.
Η Αρχή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απάντησε επισήμως ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, διαπίστωσε την εξαφάνιση του blog και όταν ζητήθηκε από τον δικηγόρο μας να εντοπιστεί το ηλεκτρονικό ίχνος αυτών που παρανόμησαν, επισήμανε ότι δεν πρόκειται για κακουργηματική ενέργεια και συνεπώς δεν μπορεί να παρέμβει.
- Στείλαμε σε φιλικό ιστολόγιο τους κωδικούς μας και μετά από προσπάθειές του -τον ευχαριστούμε θερμά- κατόρθωσε να εντοπίσει «κλείδωμα» του ιστολογίου από την Google, για καταγγελίες λειτουργίας του ως spam
1. Ενώ θα έπρεπε να υπάρχει σχετική προειδοποίηση, δεν εμφανιζόταν τίποτα αφού «κάποιοι» είχαν κάνει τη δική τους «παρέμβαση» (ελπίζουμε να ενδιαφερθεί η ίδια η Google γι’ αυτούς
2. Με συνεχείς προσπάθειες του φίλου blogger έγινε κατορθωτή μια «δοκιμαστική» ανάρτηση και μας ενημέρωσε.
- Αλλάξαμε αμέσως τους κωδικούς πρόσβασης και με συνεχείς προσπάθειες (απαιτούσε σε κάθε «κίνηση» παρέμβαση επανάληψη κωδικών και συχνά εξαφανιζόταν) κάναμε την ενημερωτική ανάρτηση.
Οι προγραμματισμένες αναρτήσεις ήταν εξαφανισμένες και τις βρίσκουμε σήμερα ως «πρόχειρα» (τις κάνουμε ανάρτηση μαζικά πριν από αυτό το κείμενο –ορισμένες έχουν «παραμορφωθεί», αλλά τις κάνουμε ανάρτηση όπως εμφανίζονται)
- Στείλαμε ενημερωτικό μήνυμα στην Google
- Σήμερα, 22 Μάη 2009, το blog δεν είναι κλειδωμένο από την Google
Για εμάς η «υπόθεση» μόλις ξεκίνησε… sibilla-gr-sibilla.blogspot.com


Πηγή: apneagr


Διαβάστε Περισσότερα

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο(MIZENS HELLAS)


Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τον 4ο ειδικό ανακριτή κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Ελλάδος, Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος, βρίσκεται στο Μόναχο.
Μέσω του δικηγόρου του, ο Μιχ. Χριστοφοράκος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας που δεν του επιτρέπουν να ταξιδέψει μέχρι την Ελλάδα και να απολογηθεί.
Την ίδια ώρα μήνυση σε βάρος του ανακριτή κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο συνήγορος του πρώην διευθυντικού στελέχους του ΟΤΕ Γιώργου Σκαρπέλη.


Ο Γ. Σκαρπέλης κατηγορεί τον Νίκο Ζαγοριανό για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, επικαλούμενος ως μάρτυρες δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους.
Σύμφωνα με ανώτατες εισαγγελικές πηγές, η κίνηση δεν "μπλοκάρει" το έργο της ανάκρισης, καθώς αφορά μόνο το συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Όσον αφορά στον Μιχ. Χριστοφοράκο, ο συνήγορός του αναμένεται να ζητήσει από τον ανακριτή προθεσμία, προσκομίζοντας τις σχετικές ιατρικές βεβαιώσεις.

Παραιτούνται,από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων οι συνήγοροι των πρώην διευθυντικών στελεχών της Siemens Χρήστου Καραβέλλα και Ηλία Γεωργίου,Μαρκουλάκος και Πάρσαλης,υποστηρίζοντας ότι αδυνατούν πλέον να συνεχίσουν το έργο τους λόγω των δικονομικών ακυροτήτων που έχουν σημειωθεί στην ανάκριση.

Αδυναμία παράστασης δηλώνουν ο καθηγητής Νίκος Ανδρουλάκης και ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, οι οποίοι ήταν συνήγοροι του πρώην γενικού διευθυντή του ΟΤΕ Γιώργου Σκαρπέλη. Σε δήλωσή του ο κ. Μαντζουράνης κάνει λόγο για παραβίαση δικαιωμάτων του κατηγορουμένου που μετατρέπει την απολογία του σε συνέντευξη επιλογής υποψηφίων με 18μηνες συμβάσεις προσωρινής κράτησης στο σωφρονιστικό ίδρυμα Κορυδαλλού.


Διαβάστε Περισσότερα

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Καραμανλής: Ζήτησε κάθε εβδομάδα και ένα νέο μέτρο.....


“Κάθε εβδομάδα και μια καινούρια δράση θα κάνει τη ζωή των συμπολιτών μας πιο άνετη (μα μην το ξανά πείτε, δεν είναι καθόλου πολιτική προπαγάνδα, καλέ μην γελάτε ο άνθρωπος μιλάει "σοβαρά!)και θα κάνει τις ελληνικές επιχειρήσεις και Έλληνες καταναλωτές να νιώθουν πιο ασφαλείς,” τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την πορεία εφαρμογής του κυβερνητικού έργου με έμφαση τη στήριξη της αγοράς, την προστασία των καταναλωτών, την τόνωση τη ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε επίσης και στις διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες που καθιερώνουν την Ελλάδα στην πρωτοπορία των εξελίξεων όπως ειπώθηκε. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει με συνέπεια υπεύθυνη πολιτική πολλαπλών οδεύσεων και εναλλακτικών λύσεων και αναφέρθηκε στα επιμέρους έργα σημειώνοντας ότι αγωγός ITGI προχωράει με γοργά βήματα ενώ χωρίς εμπόδια προχωράει και ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα προωθείται η κατασκευή νέου αγωγού Κομοτηνή - Χάσκοβο καθώς και η δημιουργία νέου τερματικού σταθμού LNG στη βόρεια Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, στην τελική ευθεία μπήκε στο Σούτσι της Ρωσίας η συμφωνία για τη σύσταση των εταιρειών για την κατασκευή του αγωγού South Strean έως το 2015 ο οποίος θα οδηγεί φυσικό αέριο από τη Ρωσία μέσω Ελλάδος και Ιταλίας προς την κεντρική Ευρώπη. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε επίσης τη σαφή προσήλωση και προτεραιότητα στην προστασία του καταναλωτή, την εύρυθμη λειτουργία του ανταγωνισμού και την καταπολέμηση των ΚΑΡΤΕΛ(εδώ γελάμε με την ψυχή μας!).

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αναβάθμισης της επιτροπής ανταγωνισμού(όταν λέει αναβάθμισης, μπας κι εννοεί την εν αρχή παραίτηση Ζησιμόπουλου και σε άμεσο μέλλον διάλυση αυτής της "φανταστικής" επιτροπής; ) το νόμο για τις εισπρακτικές εταιρείες καθώς επίσης τα νέα μέτρα για τη αγορά των πετρελαιοειδών και το γάλα. “Οι πολίτες βλέπουν αποτελέσματα, είναι ήδη ορατές μειώσεις τιμών και ανακλήσεις αυξήσεων και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για νέες σημαντικές μειώσεις τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης.”

Για τη στήριξη των επιχειρήσεων ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι 27.000 επιχειρήσεις έχουν λάβει μέσω του ΤΕΜΠΜΕ δάνεια 3,2 δισ. ευρώ ενώ με τη δεύτερη φάση του προγράμματος ακόμα 50.000 επιχειρήσεις θα λάβουν δάνεια 9,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, σε σχέση με τα ενεργειακά ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι προχωράει η διαδικασία για την ανεύρεση αξιόπιστου εταίρου για τη ΔΕΠΑ, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τέλος, αυτή η τοποθέτηση του κ.Καραμαλάκα μας.. ε συγνώμη του κ.Καραμανλή μας
καλέ,μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως ένα εξαιρετικά χιουμοριστικό κείμενο,

μιας κι έχει εξαιρετική δόση χιούμορ!
Μπας και τελικά ΟΝΤΩΣ μας σκέφτονται, και λένε "αφού τους έχουμε, που τους έχουμε ζαλίσει", δεν τους κάνουμε να γελάσουν και λιγάκι μπας και μας δώσουν και κανένα
κακόμοιρο ψηφαλάκι;;


Σας ευχαριστούμε "ΚΥΡΙΟΙ",
οι "γελαστοί" πολίτες σας!


Διαβάστε Περισσότερα

«Κλείστε τον υπολογιστή και το κινητό»!


Ο επικεφαλής της πιο δημοφιλούς στον κόσμο μηχανής αναζήτησης συμβούλευσε τους φοιτητές να μην «κολλάνε» στον ψηφιακό κόσμο, να κλείσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους και να κάνουν πραγματικές ανθρώπινες διασυνδέσεις και όχι μέσω Ίντερνετ.


Αίσθηση προκαλούν οι απόψεις του Ερικ Σμιτ για την... αποχή από το Internet
Η μάλλον απρόσμενη προτροπή έγινε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Έρικ Σμιτ, σε ομιλία του σε χιλιάδες πτυχιούχους του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία. Όπως είπε στους φοιτητές, αν θέλουν να καταλάβουν τι πραγματικά είναι σημαντικό γι’ αυτούς, πρέπει να…γίνουν «αναλογικοί», αντί για «ψηφιακοί».

«Κλείστε τον κομπιούτερ σας και το κινητό τηλέφωνό σας, αν πρόκειται πραγματικά να ανακαλύψετε τι είναι αληθινά ανθρώπινο γύρω μας. Τίποτε δεν είναι καλύτερο από το να κρατάτε το χέρι του εγγονού σας, καθώς κάνει τα πρώτα του βήματα», είπε χαρακτηριστικά ο Σμιτ, που έχει διδακτορικό από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϊ.

Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο μέλλον, κάλεσε τους φοιτητές να είναι ευέλικτοι στη ζωή τους και να μη διστάζουν να κάνουν λάθη και να μαθαίνουν από αυτά. Συγκρίνοντας τη δική του γενιά με τη νέα «γενιά του Google και του Facebook», είπε ότι στο παρελθόν οι άνθρωποι περνούσαν τον χρόνο τους προσπαθώντας να κρύψουν τις πιο ενοχλητικές τους στιγμές, ενώ σήμερα οι νέοι καταγράφουν και δημοσιοποιούν τα πάντα στο διαδίκτυο (στο YouTube, σε blogs κλπ).


Διαβάστε Περισσότερα

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ο απολογισμός της εξέγερσης του Δεκέμβρη!


Μια ενδιαφέρουσα αξιολόγηση των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τους συλληφθέντες στα επεισόδια του Δεκεμβρίου παρουσίασε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, 21 προφυλακίσεις ήταν ο ποινικός απολογισμός των επεισοδίων του περασμένου Δεκεμβρίου, που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια. Σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ωστόσο, έξι κατηγορούμενοι κρατούνται ακόμα στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού.

'Εξι μήνες μετά, οι κρατούμενοι συνεχίζουν να αρνούνται κάθε ανάμειξη στα επεισόδια του Δεκέμβρη. Τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί εις βάρος τους είναι βαρύτατα και περιλαμβάνουν σοβαρά κακουργήματα, όπως κατοχή εκρηκτικών, έκρηξη που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο σε ανθρώπινες ζωές ή εμπρησμό. Σε όλες τις δικογραφίες υπάρχουν δύο αστυνομικοί-μάρτυρες κατηγορίας, που αναγνωρίζουν τους κατηγορούμενους ως δράστες των αξιοποίνων πράξεων.

Οι δικαστικές αρχές, παρά τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και τους μάρτυρες που ενόρκως βεβαιώνουν ότι ήταν αμέτοχοι στα επεισόδια, επιμένουν ότι αν οι δράστες αφεθούν ελεύθεροι, ενδέχεται να διαπράξουν και νέες αξιόποινες πράξεις.

Από την πλευρά τους οι νεαροί κατηγορούμενοι, διά των συνηγόρων τους, αμφισβητούν την αξιοπιστία των αστυνομικών και αντιτείνουν ότι δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια και πολύ περισσότερο με τη ρίψη μολότοφ που τους αποδίδεται. Αντιτείνουν, μάλιστα, ότι κατά τη σύλληψή τους δεν βρέθηκε κάποιο «ύποπτο» αντικείμενο στην κατοχή τους, ούτε έγινε έλεγχος στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας ώστε να διαπιστωθεί αν στα ρούχα τους υπήρχαν ίχνη βενζίνης ή άλλης εύφλεκτης ύλης. Επιπλέον, οι συλληφθέντες επικαλούνται μάρτυρες από το φιλικό τους περιβάλλον ή άλλους αυτόπτες μάρτυρες, που δεν έχουν καμία σχέση μαζί τους, επιχειρώντας να αποδείξουν το αναίτιο της σύλληψής τους.

Οι αρμόδιοι ανακριτές που έκριναν τις διαφορετικές αυτές περιπτώσεις έπρεπε να σταθμίσουν τη βασιμότητα και την αξιοπιστία των καταθέσεων των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, όπως εξάλλου συμβαίνει σε όλες τις υποθέσεις. Από την απόφαση των δικαστών φάνηκε ότι οι μαρτυρίες των αστυνομικών μέτρησαν περισσότερο στη δικανική τους κρίση όταν αποφάνθηκαν υπέρ της προφυλάκισης των κατηγορουμένων. «Ούτε ένας, ούτε τρεις. Πουθενά- ανά την Ελλάδα- δεν έτυχε να βρεθεί για κάποιον κατηγορούμενο ένας μάρτυρας λιγότερος ή περισσότερος. Συμβαίνει όμως παντού οι δύο αστυνομικές καταθέσεις που ενοχοποιούν τον κάθε κατηγορούμενο να είναι "καρμπόν" η μία με την άλλη, επίσης πουθενά να μην απαντώνται μάρτυρες μη αστυνομικοί, ούτε και να υπάρχουν πειστήρια που να ενισχύουν την αστυνομική άποψη. Σημεία των καιρών; Δεκάδες άνθρωποι- μεταξύ των οποίων αρκετοί ανήλικοι- προφυλακίστηκαν με τέτοιο αποδεικτικό υλικό. Μερικοί κρατούνται ακόμα. Όλοι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο καταδίκης σε πολυετείς ποινές. Πρόκειται για ομηρία των ίδιων, για - μη επιτρεπόμενη συνταγματικά - εκδικητικότητα του κράτους εναντίον τους ή για παραδειγματισμό όσων σκεφτούν στο μέλλον ακόμα και να συμμετάσχουν σε μία απλή διαδήλωση;», λέει η δικηγόρος κ. Βούλα Γιαννακοπούλου, η οποία υπερασπίζεται έναν από τους κρατούμενους και έχει γνώση των συναφών δικογραφιών που σχηματίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι αποφυλακίσεις

Τους μήνες που μεσολάβησαν οι ίδιοι δικαστικοί λειτουργοί, που έστειλαν τους κατηγορουμένους στη φυλακή, εκτιμώντας τα νεώτερα στοιχεία της δικογραφίας σε συνδυσμό με την προσωπικότητα των δραστών τους άφησαν ελεύθερους κρίνοντας ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων. Ωστόσο, έξι νεαροί παραμένουν κρατούμ ενοι, αν και - όπως λένε οι δικηγόροι τους - δεν υπάρχουν εις βάρος τους άλλα στοιχεία εκτός από τις καταθέσεις των αστυνομικών, και επιπλέον πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την αποφυλάκισή τους.

Οι αιτήσεις αποφυλάκισής τους έπεσαν στο κενό. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία περίπτωση σημειώνεται στην ανακριτική διάταξη ότι: «Οι ενέργειες του κατηγορουμένου ενέχουν βαριά προσβολή του κράτους δικαίου και συνταγματικά κατοχυρωμένων εννόμων αγαθών της ζωής, της ιδιοκτησίας και της σωματικής ακεραιότητας. Η προσωρινή κράτησή του κρίθηκε αναγκαία για την εξουδετέρωση της εγκληματικής του δραστηριότητας και την προστασία της κοινωνίας μέχρις ότου εππιληφθεί της βασιμότητας της κατηγορίας το αρμόδιο δικαστικό όργανο».

Από την πλευρά τους πάντως, οι κατηγορούμενοι αναμένεται να προσφύγουν στα δικαστικά συμβούλια που έχουν το δικαίωμα να εξαφανίσουν τα εντάλματα προσωρινής τους κράτησης και να διατάξουν την αποφυλάκισή τους. Από τους 21 κρατουμένους για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου οι 15 έχουν αποφυλακιστεί.

«Μήπως το "έγκλημά" μου είναι οι απόψεις μου;»

Εκατόν σαράντα έξι μέρες μετρά στις φυλακές Κορυδαλλού ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, ο οποίος είναι ένας από τους συλληφθέντες στη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Δεκεμβρίου. Ο νεαρός κατηγορούμενος με επιστολή του στα «ΝΕΑ» μέσα από τον Κορυδαλλό δίνει τη δική του εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι άδικα παραμένει προφυλακισμένος. Πριν από λίγες μέρες απορρίφθηκε η αίτηση για την αποφυλάκισή του. Το περιεχόμενο της επιστολής ήταν το εξής:
"Απόγευμα Τετάρτης 18 του Δεκέμβρη".

Συλλαμβάνομαι επί της οδού Ακαδημίας, δέχομαι δυο κλωτσιές στο κεφάλι, υβρίζομαι κατ΄ εξακολούθηση με έναν σεξιστικό χαρακτηρισμό και οδηγούμαι στη ΓΑΔΑ συντροφιά με ένα σωρό κατηγορίες.

Το ότι δεν κατείχα οτιδήποτε πάνω μου που θα μπορούσε να με ενοχοποιήσει, καθώς και οι μαρτυρίες φίλων με τους οποίους βρισκόμασταν μαζί εκείνο το μοιραίο απόγευμα, δε στάθηκαν ικανά ώστε αυτή η ιστορία να έχει αίσιο τέλος. Αντίθετα, οι μαρτυρίες των δυο αστυνομικών που με συνέλαβαν και με αναγνώρισαν ως το άτομο που επί τρεις ώρες πρωτοστατούσε στα επεισόδια εκείνης της ημέρας, επικύρωσαν την απόφαση της προφυλάκισής μου.

Προφυλάκιση άδικη κατά ομολογία δική μου αλλά και άλλων ατόμων, παρόντων εκείνη τη χρονική στιγμή στο σημείο σύλληψής μου.

Πέντε ημέρες μετά, στις 23 του Δεκέμβρη, μεταφέρομαι στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, στις οποίες παραμένω ακόμη και σήμερα, 11 Μαΐου. Οι όποιες προσπάθειες για την άρση της προσωρινής μου κράτησης δεν απέφεραν καρπούς, καθώς, χαρακτηρισμένος πλέον ως "επικίνδυνο άτομο για την κοινωνία" είναι πολύ πιθανό να προβώ στις ίδιες, κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις.

Πράξεις στις οποίες ποτέ δεν προέβηκα! Πώς ένας άνθρωπος 31 ετών, με καθαρό ποινικό μητρώο, με ουδεμία ώς τώρα προσαγωγή και μοναδικό επιχείρημα την κατάθεση 2 αστυνομικών οργάνων, γίνεται να χαρακτηριστεί ως "επικίνδυνο άτομο για την κοινωνία";

Μήπως οι πεποιθήσεις και οι ανησυχίες που διέπουν την προσωπικότητά μου, για ένα καλύτερο μέλλον, για ισότητα και δικαιοσύνη για όλους, μεταφράζονται ως εγκληματικές πράξεις οπότε δικαίως αυτή τη στιγμή παραμένω έγκλειστος σε ένα από τα σωφρονιστικά ιδρύματα της Δημοκρατικής Ελλάδας του 21ου αιώνα;"
Διαβάστε Περισσότερα

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 93 ημέρες

**παραίτησε των Σπύρο Ζησιμόπουλο από
Πρόεδρο τις Επιτροπής Ανταγωνισμού**

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΙΤΙΑ 16-5-2009

Παραιτήθηκε σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τα πραγματικά αίτια.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων ΗΜΕΡΗΣΙΑ ,ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρος Ζησιμόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη. Χαρακτηριστικά η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει:
"Σοβαρές παρενέργειες προκαλεί η αιφνιδιαστική διακοπή των εργασιών της Βουλής και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία κινδυνεύει να μείνει «ακέφαλη». Ο πρόεδρός της, Σπύρος Ζησιμόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, ζητώντας την αντικατάστασή του το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Επιπλέον, ο κ. Ζησιμόπουλος ζητά την αποδέσμευσή του, προκειμένου «να διεκδικήσω ικανοποίηση από όσους κατά καιρούς έπληξαν την τιμή και την υπόληψή μου, θεωρώντας ως αδυναμία τη θεσμική μου ευπρέπεια».
Η θητεία του απερχόμενου προέδρου έχει λήξει από τις 19 Ιανουαρίου, αλλά δέχθηκε να παραμείνει στη θέση του για λίγο, έως να ψηφιστεί ο νέος νόμος για την Επιτροπή. Όμως, το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή και μετά το κλείσιμό της θα καθυστερήσει."
Η σχετική είδηση, ερμηνεύτηκε βιαστικά από τούς κατευθυνόμενους κονδυλοφόρους, σαν παρενέργεια εκκρεμότητας μίας συγκεκριμένης υπόθεσης, προκειμένου να καλυφθεί και αποσιωπηθεί πλήρως η αλήθεια.

Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική, από τη "μαγική εικόνα" πού για μία ακόμα φορά προσπαθούν φιλότιμα να παρουσιάσουν, κρύβοντας τα αληθινά στοιχεία.
ΔΙΟΤΙ:
  • Ο εν λόγω κύριος έχει δεχθεί όχι μία αλλά πολλές μηνύσεις από θύματα καρτέλ και ήδη έχει παραπεμφθεί να δικαστεί γκρεμίζοντας έτσι ο ίδιος τη "θεσμική του ευπρέπεια"
  • Ο εν λόγω κύριος ήδη έχει ζητήσει την τιμωρία θύματος καρτέλ από τα ποινικά δικαστήρια, επειδή απλά το θύμα τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τις παρανομίες πού αυτός και η επιτροπή του διέπρατταν. Άρα ήδη έχει επίσης καταρρακώσει την, κατ αυτόν ,"θεσμική του ευπρέπεια.
  • Τήν "θεσμική του ευπρέπεια" έχει επίσης ανεπανόρθωτα εκθέσει, όταν σαν μηνυόμενος η μηνύων, αδίστακτα χρησιμοποιεί ψευδείς ισχυρισμούς τούς οποίους διαψεύδουν τα ίδια τα μέλη της επιτροπής (!) και οι ίδιοι οι φάκελοι των σχετικών υποθέσεων.
  • Καμμία προθεσμία παραγραφής δικαιωμάτων του δεν ισχύει αν θελήσει να διεκδικήσει ικανοποίηση από θύματα καρτέλ και μονοπωλίων.

Η παραίτηση τού Σπύρου Ζησιμόπουλου, ευθέως, είναι μία από τις ήδη ορατές συνέπειες τής Απεργίας Πείνας τού Θεόδωρου Τενέζου

ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ:

  • Στούς ατυχέστατους χειρισμούς τού ιδίου τού Σπύρου Ζησιμόπουλου και της επιτροπής στην υπόθεση "καταγγελία καρτέλ χάλυβα", πού έχουν οδηγήσει σε νομικό αδιέξοδο, δεδομένου ότι εκκρεμεί από έτους και δεύτερη καταγγελία τού Απεργού Πείνας για το ίδιο καρτέλ, πού ουδέποτε επίσης ερευνήθηκε!
  • Στούς ατυχείς χειρισμούς του κατά το πρώτο διάστημα της Απεργίας, όταν όχι μόνο αρνείτο οιαδήποτε επαφή με τον Απεργό, αλλά αντίθετα έστελνε έγγραφα προτρέποντας τις διάφορες υπηρεσίες να τον μαζέψουν, χαρακτηρίζοντάς τον, έως και άστεγο!
  • Στήν διοχέτευση από τον ίδιο, ανακριβών πληροφοριών για την υπόθεση Τενέζου, η οποία οδήγησε την πολιτική ηγεσία σε λάθος επιλογές και πολιτικό αδιέξοδο χειρισμού της Απεργίας Πείνας!
  • Στήν αυστηρή παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελληνική κυβέρνηση, μετά την παρουσίαση της κατάστασης στην Ελλάδα από το STOPCARTEL και τούς τέσσερις καταγγέλοντες την Επιτροπή Ανταγωνισμού επιχειρηματίες, στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις 30/4/09!

Μία παρακολούθηση της συζήτησης πού έγινε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ,δίνει την απάντηση αν μετά από αυτήν ,θα μπορούσε ο Σπύρος Ζησιμόπουλος νά διατηρηθεί στη θέση του!

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η συζήτηση επί της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού αρχίζει μετά την 1 ώρα και 18 λεπτά από την έναρξη τού βίντεο.

(Mέ πλήρη μεγέθυνση της οθόνης και δεξί κλικ, ακούτε Ελληνικά)
Διαβάστε Περισσότερα

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ(το κλαμπ των ισχυρών), συνεδριάζει στη Βουλιαγμένη!


Ξεκινάει σήμερα η 57η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, με τη συμμετοχή των ισχυρότερων προσωπικοτήτων του κόσμου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, έως τις 17 Μαΐου, στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με αναγκαία συνθήκη για τη συμμετοχή των προσκεκλημένων τη σιωπή τους για όσα πρόκειται να συζητηθούν εντός των ερμητικά κλειστών θυρών.

Η λέσχη Μπίλντερμπεργκ πήρε το όνομά της από το ολλανδικό ξενοδοχείο Βilderberg, όπου συνεδρίασε για πρώτη φορά το Μάιο του 1954 εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου, με πρωτοβουλία της Ολλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Αρχική αποστολή της φέρεται να αποτελούσε η αντιμετώπιση του κομμουνισμού. Την τελευταία εικοσαετία επικρατεί η άποψη πως στη Λέσχη λαμβάνονται όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των λαών. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, το κλαμπ των ισχυρών του πλανήτη αποτελεί την ενσάρκωση των σύγχρονων θεωριών συνωμοσίας και στις συνεδριάσεις της παρίστανται ετησίως αρχηγοί κρατών, πολιτικοί, τραπεζίτες, στρατιωτικοί, βιομήχανοι και μεγαλοεκδότες.

Ο «Αστέρας» έχει μετατραπεί σε φρούριο ενώ η περιοχή στον Λαιμό Βουλιαγμένης θα μετατραπεί σε «no flight zone». Σύμφωνα με πληροφορίες στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συμμετέχουν και μυστικές υπηρεσίες. Τα μέλη της Λέσχης θα παραμείνουν εντός του ξενοδοχείου επί τρεις ημέρες, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, με ένα διάλειμμα για δείπνο σε μπουφέ. Οι συνδαιτυμόνες, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, γευματίζουν σε ροτόντες των δέκα ατόμων με εναλλασσόμενη σύνθεση, ώστε να αναπτύσσονται διαρκώς νέες γνωριμίες.

Ο αδιάσπαστος κύκλος σιωπής γύρω από τη Λέσχη των ισχυρότερων

Τα σενάρια οργιάζουν σχετικά με τις δραστηριότητες της Λέσχης, λόγω της μυστικότητας που την περιβάλλει και το γεγονός ότι ποτέ δεν γίνεται ανακοίνωση για το τι συζητήθηκε κατά τις συνεδριάσεις της. Συχνά, συμμετέχοντες στις ετήσιες αυτές συναντήσεις αρνούνται το γεγονός ότι παραβρέθηκαν, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι μετά τη συμμετοχή τους στη Λέσχη «αναβαθμίστηκαν» πολιτικά, όπως ο Μπιλ Κλίντον, ο Τόνι Μπλερ, ο Γκόρντον Μπράουν και ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ελάχιστες εξαιρέσεις έχουν σημειωθεί στον αυστηρό κύκλο σιωπής. Η μοναδική ίσως συνέντευξη σχετικά με το θέμα ήταν αυτή του υποκόμη Ετιέν Νταβινιόν, πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου, ανώτατου επιχειρηματικού στελέχους και προεδρεύοντος επί σειρά ετών στις συνεδριάσεις της Λέσχης. «Δεν πιστεύω ότι αποτελούμε μία διεθνή άρχουσα τάξη κι αυτό γιατί δεν πιστεύω ότι υφίσταται μία διεθνής άρχουσα τάξη. Απλώς θεωρώ ότι άνθρωποι που διαθέτουν επιρροή ενδιαφέρονται να συνομιλούν με ανθρώπους που διαθέτουν επιρροή. Η Μπίλντερμπεργκ δεν προσπαθεί να φτάσει σε συμπεράσματα -δεν προσπαθεί να πει "τι θα 'πρεπε να κάνουμε". Ο καθένας προχωρά παραπέρα έχοντας τη δική του άποψη και αυτό επιτρέπει στη συζήτηση να διεξάγεται απολύτως ανοιχτά, με αρκετή ειλικρίνεια και επίσης να εντοπίζονται οι διαφορές. Η επιχειρηματική δραστηριότητα επηρεάζει την κοινωνία και η πολιτική επηρεάζει την κοινωνία και αυτό αποτελεί κοινή πεποίθηση. Δεν ισχύει το ότι οι μπίζνες ανταγωνίζονται το δικαίωμα των δημοκρατικά εκλεγμένων ηγετών να κυβερνούν» δήλωσε το 2005, στο BBC, ο υποκόμης.

Σε λιτές δηλώσεις για το ζήτημα προέβησαν και τέσσερις Έλληνες το 1996. Οι Γιάγκος Πεσμαζόγλου, ο εφοπλιστής Κώστας Καρράς και οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Παπακωνσταντίνου και Αντώνης Σαμαράς επιχείρησαν να απομυθοποιήσουν τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αλλά αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται ή έστω τον τρόπο που αποστέλλονται οι προσκλήσεις.

Συμμετέχοντες στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Στο παρελθόν έχουν λάβει μέρος στις συνεδριάσεις, μεταξύ άλλων και οι ακόλουθοι Έλληνες: Κώστας Καραμανλής, Θόδωρος Πάγκαλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Τσούκαλης, Στέφανος Μάνος, Γεράσιμος Αρσένης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιάγκος Πεσμαζόγλου, Κώστας Καρράς, Γιώργος Δαυίδ, Αλέξης Παπαχελάς, Μιχάλης Περατικός, Ελένη Βλάχου, .

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Καραμανλής και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου φέρονται να είναι μεταξύ των προσκεκλημένων της φετινής συνεδρίασης, ενώ σίγουρη είναι και η παρουσία του Γιώργου Δαβίδ της Coca Cola ο οποίος θεωρείται εκπρόσωπος της Λέσχης στην Ελλάδα. Ο 93χρονος μεγιστάνας David Rockefeller, οι πατέρας και γιος Τζωρτζ Μπους, η Κοντολίζα Ράις, το Νο 2 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέιμς Στάινμπεκ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, ο επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ Λάρι Σάμερς, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Καρλ Μπιλτ, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας και ο πρώην επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Πολ Γούλφοβιτς ακούγεται ότι θα είναι μεταξύ των συμμετεχόντων στη φετινή συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Δημοσιογράφοι επιχειρούν να σπάσουν το άβατο


Αν και μεταξύ των προσκεκλημμένων βρίσκονται συχνά μεγαλοεκδότες, όπως αυτοί των εφημερίδων Washington Post, New York Times και Financial Times ελάχιστες έως ανύπαρκτες είναι οι πληροφορίες που διαρρέουν στον Τύπο . Το μυστήριο που περιβάλλει τη Λέσχη της παγκόσμιας ελίτ έχει προκαλέσει την εμμονή σε κάποιους δημοσιογράφους που έχουν επιχειρήσει κατά καιρούς να αποκτήσουν πρόσβαση τόσο στις συνεδριάσεις της όσο και στο τι συζητείται εντός των κλειστών θυρών.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος Γκονσάλες Μάτα επιχείρησε στο παρελθόν να εισέλθει σε χώρο συνεδριάσεων των σύγχρονων «πεφωτισμένων» αλλά έγινε αντιληπτός και απομακρύνθηκε από την Ασφάλεια. Ο Μάτα έγραψε το βιβλίο «Οι αληθινοί αφέντες του κόσμου» όπου πραγματεύεται το ρόλο της Λέσχης στις παγκόσμιες εξελίξεις. Συνέχεια στις αποκαλύψεις έδωσε ο Ρώσος δημοσιογράφος Daniel Estulin που ασχολείται με το ζήτημα τα τελευταία 15 χρόνια.

Παθιασμένος με το θέμα είναι και ο Jim Tucker της εφημερίδας «Αmerican Free Ρress» με τη φωτογραφία του οποίου φέρονται να είναι εφοδιασμένοι οι φρουροί των συνόδων της Μπίλντερμπεργκ, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδό του. Ο δημοσιογράφος και κατόπιν αριστερός ακτιβιστής δημιουργός της ιστοσελίδας www.bilderberg.org Tony Gosling είναι αφοσιωμένος στην έρευνα για τη Λέσχη από το 1991, συγκεντρώνοντας στην ιστοσελίδα του πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες της Λέσχης των ισχυρών.

«Από τις πρώτες φορές που άκουσα για την οριστική απόφαση των ΗΠΑ να εξαπολύσουν πόλεμο εναντίον του Ιράκ ήταν από διαρροές που ξέφυγαν από τη συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ του 2002», έχει δηλώσει ο Gosling στο ΒΒC, δίνοντας τροφή στα σενάρια που θέλουν τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ να αποφασίζει για τη μοίρα των χωρών του κόσμου.

Πηγή: Ελευθεροτυπία, Τα Νέα, Έθνος


ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΩΡΕ;;
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ;;
ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ;;
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!!



Διαβάστε Περισσότερα

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

H επιστολή του Θεόδωρου Τενέζου προς τους πολιτικούς "άρχοντες"!

Αθήνα, 12 Μαΐου 2009

Από: Θεόδωρο Τενέζο

Απεργό Πείνας

Πατησίων 70 & Κότσικα

κάτω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Προς: τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας αξιότιμο κ. Κάρολο Παπούλια

τον κ. Πρωθυπουργό αξιότιμο κ. Κώστα Καραμανλή

τον κ. Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αξιότιμο κ. Γιώργο Παπανδρέου

την κ. Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. αξιότιμη κα. Αλέκα Παπαρήγα

τον κ. Πρόεδρο του Συνασπισμού αξιότιμο κ. Αλέξανδρο Τσίπρα

τον κ. Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. αξιότιμο κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη

Θέμα:

Πολιτική Απεργία Πείνας Ογδόντα Εννέα (89) Ημερών

κατά των Καρτέλ.

Κύριε Πρόεδρε,

Σας επισυνάπτω, σε τέσσερις σελίδες, το αίτημά μου.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Με εκτίμηση,

Θεόδωρος Τενέζος.



ΑΙΤΗΜΑ ΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Kύριε Πρόεδρε,

Βιώνουμε όλοι μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, έναν ανελέητο καταιγισμό πληροφόρησης για την παγκόσμια οικονομική και κοινωνική κρίση και την Ελληνική εκδοχή της.

Σαν άνθρωποι ζούμε καθημερινά προσωπικά η στον κοινωνικό μας περίγυρο, σε φίλους, γνωστούς, στην εργασία μας (για όσους έχουν), στην οικογένεια μας, τεράστια προβλήματα επιβίωσης. Δυστυχώς χωρίς να έχουμε την δυνατότητα ουσιαστικής άμεσης αντίδρασης. Όλοι σχεδόν είμαστε θύματα αυτής της κατάστασης που δημιούργησαν αυτοί που έχουν την οικονομική εξουσία· δηλαδή τραπεζίτες, μεγάλοι επιχειρηματίες με βιομηχανίες, κατασκευαστικές, σούπερ μάρκετ κ.ά., αυτοί που ελέγχουν τα καύσιμα, τις επικοινωνίες, την ενέργεια και όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης: τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Φορτωμένοι με τα καθημερινά προβλήματα που κατακλύζουν τις σκέψεις μας, μάς έχετε επιβάλλει να βλέπουμε το πρόβλημα ατομικά, χωρίς διέξοδο, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει λύση, είναι συλλογικό και μας αφορά όλους.

Δηλαδή: η αβεβαιότητα του αν αύριο με απολύσουν, αν θα βρω δουλειά μόλις τελειώσω τις σπουδές μου, πώς θα καταφέρω να ζήσω την οικογένεια μου, αλλά και πώς θα δημιουργήσω οικογένεια, πώς θα πληρώσω τα τρέχοντα έξοδα (νοίκι, δόση δανείου, κοινόχρηστα, σούπερ μάρκετ κ.ά., τράπεζα, βενζίνη, τηλέφωνο, ρεύμα), αυξημένες υποχρεώσεις που οι ίδιοι μας δημιούργησαν, μάς έχει κάνει να μένουμε ανήμποροι με μουδιασμένες συνειδήσεις και τρόμο, αδρανοποιημένοι, περιμένοντας μοιραία την καταστροφή μας.

Μέχρι στιγμής εσείς ως αντιπρόσωποί μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις και τις φωνές απελπισίας που ακούγονται από όλους μας, ακόμη και μετά τις πρόσφατες τραγικές αυτοκτονίες και εγκλήματα συνανθρώπων μας εξαιτίας αυτής της κατάστασης, αντί σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο να αντιμετωπίσετε την κρίση, κρύβεστε πίσω από το κάλυμμα του δήθεν παγκόσμιου χαρακτήρα της, για να μπορείτε να επικαλείστε ότι δήθεν δεν μπορείτε να ενεργήσετε, με τον ισχυρισμό ότι μας παρασύρει και εμάς σαν χώρα το ρεύμα της παγκόσμιας κατάρρευσης, ενώ στην πραγματικότητα έχετε κρυφθεί πίσω από τα δικά σας συμφέροντα, την ιδιοτέλεια, τις πολιτικές διαμάχες, τις παραγραφές σκανδάλων σας και την πανελλήνια διαφθορά.

Με αλλοτριωμένη συνείδηση χωρίς να σας ενδιαφέρει και απομακρυσμένοι από εμάς μετά την εκλογή σας, διότι αρκετοί έχετε εξασφαλίσει περιουσία και χρήμα για να ζήσετε πάρα πολλά χρόνια οι ίδιοι και οι οικογένειές σας.

Και βέβαια δεν τολμάτε να αγγίξετε τα αφεντικά της οικονομίας.

Στον θεσμικό ρόλο που ζητήσατε από εμάς να σας δώσουμε, και σας δώσαμε, να υπηρετείτε δηλαδή τα συμφέροντα όλων μας, δυστυχώς δεν ανταποκρίνεστε.

Τουναντίον εργάζεστε για τα συμφέροντα των ελάχιστων ισχυρών οικονομικά επιχειρήσεων και των λίγων οικογενειών που όλοι μας γνωρίζουμε, και για την δική σας σταδιοδρομία.

Αθετήσατε και συνεχίζετε να αθετείτε τον όρκο και τον θεσμό που έχετε ταχθεί και μας υποσχεθήκατε ότι θα υπηρετείτε.

Εσείς, ο πολιτικός κόσμος, είστε άνθρωποι που προέρχεσθε από εμάς.

Ο πλούτος υπάρχει στην Ελλάδα και έχει διοχετευθεί και διατηρηθεί ακόμα και με ανήθικες νομοθεσίες σε λίγες, γνωστές και επιλεγμένες τσέπες.

Εσείς είστε υπεύθυνοι, σαν θεματοφύλακες των συμφερόντων όλου του λαού, για την ηθική και οικονομική κατάρρευση της χώρας μας και την κατάντια των Ελλήνων πολιτών και επιχειρηματιών.

Αφαιρέσατε μόνοι σας το κάλυμμα της κουκούλας της δήθεν «δημοκρατικής νομιμότητας» με τον τρόπο που τόσα χρόνια διοικείτε την Πατρίδα μας.

Τώρα όλοι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ποιοι είστε εσείς, αλλά ακόμα και το ποιοι είναι αυτοί που σας χρηματοδοτούν, και σας διατηρούν σε εξάρτηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΓΝΗΣΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Για τον σκοπό αυτό ,εμείς οι απλοί πολίτες, η κοινωνία των πολιτών, προτείναμε την σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης

Βλ.κείμενο http://www.stopcartel.org/gr/pdf/national_m.pdf

Α. Στην Εθνική Συνδιάσκεψη να εισέλθουν οι εκατό πρώτες σε εισόδημα ισχυρές οικογένειες, που αποτελούν και την οικονομική εξουσία. Οι ουσιαστικοί διαχειριστές δηλαδή του πλούτου της χώρας που ανήκει σε όλους μας, ώστε να τους γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες, να πάψουν να είναι οι άγνωστοι που θα μπορούν να αποφασίζουν για τις ζωές και το μέλλον μας, καθώς και να υπερασπίζονται τις θέσεις τους δημόσια, με διαφάνεια.

Β. Να μετάσχει το υπάρχον κοινοβουλευτικό σώμα των πολιτικών συνδυασμών για τις μερίδες των ανθρώπων που αντιπροσωπεύουν, χωρίς να χάσει τις κομματικές και θεσμικές του ιδιότητες στο κοινοβούλιο.

Γ. Να εισέλθουν επιπλέον αντιπρόσωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις που δεν θα αντιπροσωπεύουν κομματικούς χώρους, αλλά τις κοινωνικές ομάδες ενεργών πολιτών. Όπως π.χ.: αντιπρόσωποι από την ακαδημαϊκή κοινότητα, δικαστικό σώμα, ιατρούς, δικηγορικό σώμα ενώσεις καταναλωτών, ΜΚΟ, κληρικούς, επαγγελματικές συνομοσπονδίες, αλλά και εκπροσώπηση από εργάτες, άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, συνταξιούχους, φοιτητές, νοικοκυρές, καλλιτέχνες, μικρομεσαίους, ιδιωτικούς υπαλλήλους, άστεγους, δημόσιους υπαλλήλους, κλπ.

Δ. Η ευρεία αυτή αντιπροσωπεία να εργασθεί σε ανοιχτές συνεδριάσεις, και κάλυψη των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε ζωντανές μεταδόσεις, με σκοπό να γνωρίζουμε όλοι μας ποιες αποφάσεις παίρνονται και από ποιους, ξεκάθαρα, για κάθε θέμα που αφορά την ζωή μας, με πλήρη διαφάνεια, χωρίς να μπορεί πλέον κανένας να κρυφτεί και να αμφισβητηθεί.

Ε. Με κοινή συμφωνία και αυξημένη πλειοψηφία, να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα, με κατάργηση και τροποποίηση διατάξεων που έχουν παραποιηθεί και διασφαλίζουν μόνο τούς λίγους, αλλά και θέσπιση νέων που θα εξασφαλίσουν Εθνική ανακατανομή πλούτου και συνθήκες εξασφάλισης δίκαιης κατανομής της εργασίας για όλους.

ΣΤ. Να θεσμοθετηθεί η χρησιμοποίηση των Δημοψηφισμάτων σαν κατ' εξοχήν δημοκρατικό εργαλείο λήψης αποφάσεων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, χωρίς φειδώ για κάθε θέμα που αφορά τους Έλληνες, όπως έχει θεσμοθετηθεί σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ζ. Να ληφθούν αποφάσεις για όλα τα προταθέντα στην έκκληση για Συνδιάσκεψη θεσμικά ζητήματα σε όλους τούς τομείς.

Η. Να ληφθούν αποφάσεις αντιμετώπισης των επί μέρους προβλημάτων πού έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην κοινωνία, όπως έχουν ήδη στην έκκληση απαριθμηθεί.

Όλες οι παραπάνω αποφάσεις να ενσωματωθούν στο ισχύον Σύνταγμα της χώρας και να εκδοθούν οι αντίστοιχοι νόμοι. Την διαδικασία αυτή να αναλάβει να υλοποιήσει η υπάρχουσα εκλεγμένη Βουλή.

Μετά την ολοκλήρωση τής διαδικασίας αυτής, να διαλυθεί η Βουλή και να προκυρηχθούν Εθνικές Εκλογές.





ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ.

Κύριε Πρόεδρε,

Έλληνες πολιτικοί, κάνουμε έκκληση να ακούσετε τη φωνή των πολιτών και επιτέλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Θεόδωρος Τενέζος,

Απεργία Πείνας 89 ημέρες

Ιδρυτικό μέλος STOP CARTEL

Ένωσης θυμάτων καρτελ και μονοπωλίων

Τηλ. 6982009287

tenezosteo@hotmail.com

Ζωντανή μετάδοση της Απεργίας Πείνας www.stopcartel.gr

Αθήνα, 12 Μαΐου 2009.

Πρωτοκολλήθηκε:

στην Προεδρία της Δημοκρατίας με αρ. πρ. 02/13-5-2009

στο γραφείο του Πρωθυπουργού με αρ. πρ. Κ 4098 12/05/2009

στο γραφείο του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αρ. πρ. 156/13-5-2009

στο γραφείο της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. με αρ. πρ. 93/13-5-2009

στο γραφείο του Προέδρου του Συνασπισμού με αρ. πρ. 69998/13-5-2009

στο γραφείο του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. με αρ. πρ. 1382/13-5-2009


Διαβάστε Περισσότερα

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Βομβιστική επίθεση σε τράπεζα στην Αργυρούπολη




Πρόκειται για νέα γκάφα της αστυνομίας, αφού λίγη ώρα πριν την ισχυρή έκρηξη στο υποκατάστημα της τράπεζας EUROBANΚ στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Γερουλάνου στην Αργυρούπολη, δύο αστυνομικοί που επέβαιναν σε περιπολικό είδαν δύο από τους δράστες σε μηχανή έξω από την τράπεζα, αλλά οι τελευταίοι τους απείλησαν με πιστόλι, και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα, ενώ τους ακολούθησαν με άλλη μηχανή και ακόμη δύο συνεργοί τους.


Στην τράπεζα είχαν τοποθετηθεί περίπου είκοσι κιλά δυναμίτιδας και το ωστικό κύμα ήταν ισχυρότατο. Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον προθάλαμο του υποκαταστήματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, περί ώρα 3.30 τα ξημερώματα το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομικής διεύθυνσης νοτιοανατολικής Αττικής βρέθηκε τετ α τετ με δύο άτομα έξω από την τράπεζα, τα οποία φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας και ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε δίκυκλο μεγάλου κυβισμού. Πριν οι αστυνομικοί προλάβουν να κάνουν κάτι, ο ένας από τους δράστες τους απείλησε με πιστόλι και αμέσως με τον συνεργό του, πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν.

Ακριβώς πίσω τους τούς ακολούθησε δεύτερη μοτοσικλέτα με άλλα δύο άτομα, τα οποία εμφανίστηκαν τη στιγμή εκείνη και δεν τα είχαν αντιληφθεί οι αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν αμέσως την τράπεζα και διαπίστωσαν ότι ήταν σπασμένη η τζαμαρία στον προθάλαμο και μέσα είχε τοποθετηθεί ένας μαύρος σάκος.

Περίπου τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε τηλεφώνημα στην "Ελευθεροτυπία" που ανέφερε ότι επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε μισή ώρα. Αμέσως αποκλείστηκε η περιοχή γι' αυτό και δεν υπήρξε κίνδυνος για διερχόμενους πολίτες. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και προξένησε εκτεταμένες ζημιές στην τράπεζα και σε έξι σταθμευμένα αυτοκίνητα. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.


Διαβάστε Περισσότερα

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΣΕΙΣ ΦΟΡΑΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ!

ΣΕΙΣ ΦΟΡΑΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ!

Δόθηκε εντολή εκ των άνω,
ο υπουργός να καλυφθεί,
κι η υπόθεση να κλείσει,
μήτσι-κότσι δηλαδή.

Δεν τελειώνει μια ρεμούλα,
άλλη αρχίζει απ΄την αρχή,
σεις φοράτε τη κουκούλα
κι όχι το μικρό παιδί.

Σεις εκθρέψατε το μίσος,
σεις και την αναδουλειά,
βγάλτε την μαύρη κουκούλα,
δώστε στο παιδί δουλειά

Τα κλεμμένα πίσω δώστε
και ανοίξτε τη Βουλή,
γιατί αλλοιώτικα σημαίνει
αξιόποινη εκτροπη.

Μας γυρίσατε ξωπίσω,
στο εξήντα εννοώ,
με τον Μήτσο και τον Τάκη,
και το μίασμα εγώ.

Δεν τελειώνει μια ρεμούλα,
άλλη αρχίζει απ΄την αρχή,
θρέψατε δύο προγούλια
απ΄την μάσα τη τρελή.

Μαύρο στις επτά του Ιούνη,
κι ευτυχώς που δεν αργεί,
έξω απ΄τη Βουλή οι διαβόλοι,
η Πατρίδα να σωθεί.

Κανένας

Διαβάστε Περισσότερα