Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Καραμανλής: Ζήτησε κάθε εβδομάδα και ένα νέο μέτρο.....


“Κάθε εβδομάδα και μια καινούρια δράση θα κάνει τη ζωή των συμπολιτών μας πιο άνετη (μα μην το ξανά πείτε, δεν είναι καθόλου πολιτική προπαγάνδα, καλέ μην γελάτε ο άνθρωπος μιλάει "σοβαρά!)και θα κάνει τις ελληνικές επιχειρήσεις και Έλληνες καταναλωτές να νιώθουν πιο ασφαλείς,” τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την πορεία εφαρμογής του κυβερνητικού έργου με έμφαση τη στήριξη της αγοράς, την προστασία των καταναλωτών, την τόνωση τη ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε επίσης και στις διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες που καθιερώνουν την Ελλάδα στην πρωτοπορία των εξελίξεων όπως ειπώθηκε. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει με συνέπεια υπεύθυνη πολιτική πολλαπλών οδεύσεων και εναλλακτικών λύσεων και αναφέρθηκε στα επιμέρους έργα σημειώνοντας ότι αγωγός ITGI προχωράει με γοργά βήματα ενώ χωρίς εμπόδια προχωράει και ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα προωθείται η κατασκευή νέου αγωγού Κομοτηνή - Χάσκοβο καθώς και η δημιουργία νέου τερματικού σταθμού LNG στη βόρεια Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, στην τελική ευθεία μπήκε στο Σούτσι της Ρωσίας η συμφωνία για τη σύσταση των εταιρειών για την κατασκευή του αγωγού South Strean έως το 2015 ο οποίος θα οδηγεί φυσικό αέριο από τη Ρωσία μέσω Ελλάδος και Ιταλίας προς την κεντρική Ευρώπη. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε επίσης τη σαφή προσήλωση και προτεραιότητα στην προστασία του καταναλωτή, την εύρυθμη λειτουργία του ανταγωνισμού και την καταπολέμηση των ΚΑΡΤΕΛ(εδώ γελάμε με την ψυχή μας!).

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αναβάθμισης της επιτροπής ανταγωνισμού(όταν λέει αναβάθμισης, μπας κι εννοεί την εν αρχή παραίτηση Ζησιμόπουλου και σε άμεσο μέλλον διάλυση αυτής της "φανταστικής" επιτροπής; ) το νόμο για τις εισπρακτικές εταιρείες καθώς επίσης τα νέα μέτρα για τη αγορά των πετρελαιοειδών και το γάλα. “Οι πολίτες βλέπουν αποτελέσματα, είναι ήδη ορατές μειώσεις τιμών και ανακλήσεις αυξήσεων και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για νέες σημαντικές μειώσεις τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης.”

Για τη στήριξη των επιχειρήσεων ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι 27.000 επιχειρήσεις έχουν λάβει μέσω του ΤΕΜΠΜΕ δάνεια 3,2 δισ. ευρώ ενώ με τη δεύτερη φάση του προγράμματος ακόμα 50.000 επιχειρήσεις θα λάβουν δάνεια 9,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, σε σχέση με τα ενεργειακά ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι προχωράει η διαδικασία για την ανεύρεση αξιόπιστου εταίρου για τη ΔΕΠΑ, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τέλος, αυτή η τοποθέτηση του κ.Καραμαλάκα μας.. ε συγνώμη του κ.Καραμανλή μας
καλέ,μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως ένα εξαιρετικά χιουμοριστικό κείμενο,

μιας κι έχει εξαιρετική δόση χιούμορ!
Μπας και τελικά ΟΝΤΩΣ μας σκέφτονται, και λένε "αφού τους έχουμε, που τους έχουμε ζαλίσει", δεν τους κάνουμε να γελάσουν και λιγάκι μπας και μας δώσουν και κανένα
κακόμοιρο ψηφαλάκι;;


Σας ευχαριστούμε "ΚΥΡΙΟΙ",
οι "γελαστοί" πολίτες σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: