Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Βομβιστική επίθεση σε τράπεζα στην Αργυρούπολη




Πρόκειται για νέα γκάφα της αστυνομίας, αφού λίγη ώρα πριν την ισχυρή έκρηξη στο υποκατάστημα της τράπεζας EUROBANΚ στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Γερουλάνου στην Αργυρούπολη, δύο αστυνομικοί που επέβαιναν σε περιπολικό είδαν δύο από τους δράστες σε μηχανή έξω από την τράπεζα, αλλά οι τελευταίοι τους απείλησαν με πιστόλι, και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα, ενώ τους ακολούθησαν με άλλη μηχανή και ακόμη δύο συνεργοί τους.


Στην τράπεζα είχαν τοποθετηθεί περίπου είκοσι κιλά δυναμίτιδας και το ωστικό κύμα ήταν ισχυρότατο. Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον προθάλαμο του υποκαταστήματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, περί ώρα 3.30 τα ξημερώματα το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομικής διεύθυνσης νοτιοανατολικής Αττικής βρέθηκε τετ α τετ με δύο άτομα έξω από την τράπεζα, τα οποία φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας και ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε δίκυκλο μεγάλου κυβισμού. Πριν οι αστυνομικοί προλάβουν να κάνουν κάτι, ο ένας από τους δράστες τους απείλησε με πιστόλι και αμέσως με τον συνεργό του, πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν.

Ακριβώς πίσω τους τούς ακολούθησε δεύτερη μοτοσικλέτα με άλλα δύο άτομα, τα οποία εμφανίστηκαν τη στιγμή εκείνη και δεν τα είχαν αντιληφθεί οι αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν αμέσως την τράπεζα και διαπίστωσαν ότι ήταν σπασμένη η τζαμαρία στον προθάλαμο και μέσα είχε τοποθετηθεί ένας μαύρος σάκος.

Περίπου τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε τηλεφώνημα στην "Ελευθεροτυπία" που ανέφερε ότι επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε μισή ώρα. Αμέσως αποκλείστηκε η περιοχή γι' αυτό και δεν υπήρξε κίνδυνος για διερχόμενους πολίτες. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και προξένησε εκτεταμένες ζημιές στην τράπεζα και σε έξι σταθμευμένα αυτοκίνητα. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: