Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 93 ημέρες

**παραίτησε των Σπύρο Ζησιμόπουλο από
Πρόεδρο τις Επιτροπής Ανταγωνισμού**

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΙΤΙΑ 16-5-2009

Παραιτήθηκε σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τα πραγματικά αίτια.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων ΗΜΕΡΗΣΙΑ ,ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρος Ζησιμόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη. Χαρακτηριστικά η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει:
"Σοβαρές παρενέργειες προκαλεί η αιφνιδιαστική διακοπή των εργασιών της Βουλής και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία κινδυνεύει να μείνει «ακέφαλη». Ο πρόεδρός της, Σπύρος Ζησιμόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, ζητώντας την αντικατάστασή του το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Επιπλέον, ο κ. Ζησιμόπουλος ζητά την αποδέσμευσή του, προκειμένου «να διεκδικήσω ικανοποίηση από όσους κατά καιρούς έπληξαν την τιμή και την υπόληψή μου, θεωρώντας ως αδυναμία τη θεσμική μου ευπρέπεια».
Η θητεία του απερχόμενου προέδρου έχει λήξει από τις 19 Ιανουαρίου, αλλά δέχθηκε να παραμείνει στη θέση του για λίγο, έως να ψηφιστεί ο νέος νόμος για την Επιτροπή. Όμως, το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή και μετά το κλείσιμό της θα καθυστερήσει."
Η σχετική είδηση, ερμηνεύτηκε βιαστικά από τούς κατευθυνόμενους κονδυλοφόρους, σαν παρενέργεια εκκρεμότητας μίας συγκεκριμένης υπόθεσης, προκειμένου να καλυφθεί και αποσιωπηθεί πλήρως η αλήθεια.

Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική, από τη "μαγική εικόνα" πού για μία ακόμα φορά προσπαθούν φιλότιμα να παρουσιάσουν, κρύβοντας τα αληθινά στοιχεία.
ΔΙΟΤΙ:

  • Ο εν λόγω κύριος έχει δεχθεί όχι μία αλλά πολλές μηνύσεις από θύματα καρτέλ και ήδη έχει παραπεμφθεί να δικαστεί γκρεμίζοντας έτσι ο ίδιος τη "θεσμική του ευπρέπεια"
  • Ο εν λόγω κύριος ήδη έχει ζητήσει την τιμωρία θύματος καρτέλ από τα ποινικά δικαστήρια, επειδή απλά το θύμα τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τις παρανομίες πού αυτός και η επιτροπή του διέπρατταν. Άρα ήδη έχει επίσης καταρρακώσει την, κατ αυτόν ,"θεσμική του ευπρέπεια.
  • Τήν "θεσμική του ευπρέπεια" έχει επίσης ανεπανόρθωτα εκθέσει, όταν σαν μηνυόμενος η μηνύων, αδίστακτα χρησιμοποιεί ψευδείς ισχυρισμούς τούς οποίους διαψεύδουν τα ίδια τα μέλη της επιτροπής (!) και οι ίδιοι οι φάκελοι των σχετικών υποθέσεων.
  • Καμμία προθεσμία παραγραφής δικαιωμάτων του δεν ισχύει αν θελήσει να διεκδικήσει ικανοποίηση από θύματα καρτέλ και μονοπωλίων.

Η παραίτηση τού Σπύρου Ζησιμόπουλου, ευθέως, είναι μία από τις ήδη ορατές συνέπειες τής Απεργίας Πείνας τού Θεόδωρου Τενέζου

ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ:

  • Στούς ατυχέστατους χειρισμούς τού ιδίου τού Σπύρου Ζησιμόπουλου και της επιτροπής στην υπόθεση "καταγγελία καρτέλ χάλυβα", πού έχουν οδηγήσει σε νομικό αδιέξοδο, δεδομένου ότι εκκρεμεί από έτους και δεύτερη καταγγελία τού Απεργού Πείνας για το ίδιο καρτέλ, πού ουδέποτε επίσης ερευνήθηκε!
  • Στούς ατυχείς χειρισμούς του κατά το πρώτο διάστημα της Απεργίας, όταν όχι μόνο αρνείτο οιαδήποτε επαφή με τον Απεργό, αλλά αντίθετα έστελνε έγγραφα προτρέποντας τις διάφορες υπηρεσίες να τον μαζέψουν, χαρακτηρίζοντάς τον, έως και άστεγο!
  • Στήν διοχέτευση από τον ίδιο, ανακριβών πληροφοριών για την υπόθεση Τενέζου, η οποία οδήγησε την πολιτική ηγεσία σε λάθος επιλογές και πολιτικό αδιέξοδο χειρισμού της Απεργίας Πείνας!
  • Στήν αυστηρή παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελληνική κυβέρνηση, μετά την παρουσίαση της κατάστασης στην Ελλάδα από το STOPCARTEL και τούς τέσσερις καταγγέλοντες την Επιτροπή Ανταγωνισμού επιχειρηματίες, στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις 30/4/09!

Μία παρακολούθηση της συζήτησης πού έγινε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ,δίνει την απάντηση αν μετά από αυτήν ,θα μπορούσε ο Σπύρος Ζησιμόπουλος νά διατηρηθεί στη θέση του!

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η συζήτηση επί της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού αρχίζει μετά την 1 ώρα και 18 λεπτά από την έναρξη τού βίντεο.

(Mέ πλήρη μεγέθυνση της οθόνης και δεξί κλικ, ακούτε Ελληνικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια: