Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδης πρότεινε μείωση ενοικίου που πληρώνει στο Δήμο πολυεθνική!

To έπαιζε και "αγωνιστής αριστερός"!!!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξηες Ελληνικού - Αργυρούπολης "Λαϊκή Συσπείρωση", μια προκλητική και απαράδεκτη εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργυρούπολης - Ελληνικού (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΗΜΑΡ) για μείωση του ενοικίου του καταστήματος (κατά 20%) της πολυεθνικής εταιρείας «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» που βρίσκεται κοντά στο νεκροταφείο Αργυρούπολης , δημιούργησε έντονες αντιδράσεις και ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Μάλιστα επιστρατεύθηκε και παραβρέθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» που ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ότι η εταιρεία δεν βγαίνει με το συγκεκριμένο ενοίκιο και ότι η μείωσή του είναι προς όφελος και των εργαζομένων....

Απέναντι σε αυτή την πρόκληση αντέδρασε έντονα ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Θοδωρής Λιάππης, ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί η πρόταση ως απαράδεκτη και προκλητική προς τους εργαζόμενους και μεταξύ άλλων, τόνισε: «Την ίδια στιγμή, δηλαδή, που η κρίση έχει επιφέρει στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, χιλιάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών, μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις, αφαίμαξη συντάξεων, φοροεπιδρομές, προκειμένου να εξασφαλίσει το μεγάλο κεφάλαιο ότι το μερίδιο της ζημιάς που αναγκαστικά θα κληθεί να καταβάλει για την κρίση που το ίδιο δημιούργησε θα είναι το ελάχιστο δυνατό, ο Δήμος Αργυρούπολης - Ελληνικού αντί να ζητά την αύξηση του ενοικίου, επιδιώκει τη μείωσή του. Ταυτόχρονα, καλλιεργεί στους εργαζόμενους την ταξική συνεργασία και την άποψη ότι στην καπιταλιστική κρίση, αφεντικά κι εργαζόμενοι πρέπει να συνεργάζονται.

Αποκαλύπτεται ότι η "ενότητα της αριστεράς" και "το επιτυχημένο εγχείρημα της ενότητας" έχει αυτές τις απόψεις και αυτή την πολιτική πρακτική που ορισμένες φορές ξεπερνά και την ίδια την κυβέρνηση, τότε, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν και τα ανάλογα συμπεράσματα, καθώς στην πράξη κρινόμαστε όλοι».

Την αντίθεσή του για την εν λόγω πρόταση, με σκωπτικό τρόπο, εξέφρασε και ο «ανεξάρτητος» δημοτικός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Πασβαντίδης, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν και ορισμένες αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης πρότεινε την αναβολή της συζήτησης του θέματος και το παρέπεμψε σε επόμενη συνεδρίαση, ευελπιστώντας μάλλον σε ευνοϊκότερες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: