Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Τι είπε ο Γ. Ραγκούσης στη Βουλή για τα ταξί...

«Το άνοιγμα με κανόνες θα προχωρήσει»

Απολύτως αδικαιολόγητη και ακραία αντικοινωνική χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης την απεργία των ιδιοκτητών ταξί, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Παράλληλα υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί πολιτικής υποκίνησης των κινητοποιήσεων και έβαλε προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε για ακόμη μία φορά ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να γνωστοποιήσει την συνολική του πρόταση και τους κανόνες που θα διέπουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί στα τέλη Αυγούστου. Επανέλαβε πως δεδομένου του επαρκούς χρόνου που θα δοθεί στους ιδιοκτήτες ταξί ώστε να επισημάνουν τα σημεία σύγκλισης και διαφωνίας τους, είναι «παντελώς αδικαιολόγητη κάθε μορφή κινητοποίησης και μάλιστα με θύμα το κοινωνικό σύνολο και την τουριστική οικονομία».

Σε έντονο τόνο ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω. «Το λέω ξεκάθαρα σε όσους νομίζουν ότι θα υποκύψουμε σε πιέσεις και σε εκβιασμούς: δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Το άνοιγμα με κανόνες θα προχωρήσει», υπογράμμισε.

Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Ραγκούσης παρατήρησε ότι «καρτέλ δεν φτιάχνει η απελευθέρωση, καρτέλ είναι σήμερα οι λεγόμενοι μαντράδες εκμεταλλευτές με τις δεκάδες άδειες».....

Σχετικά με το πληθυσμιακό κριτήριο για το άνοιγμα του επαγγέλματος, το οποίο θέτουν ως κόκκινη γραμμή οι απεργοί, ο υπουργός έκανε λόγο για «υπεκφυγή» και «πρόσχημα».
«Ας πούμε επιτέλους ότι όταν οι ιδιοκτήτες ταξί μιλούν για πληθυσμιακά κριτήρια εννοούν τέτοια πληθυσμιακά κριτήρια, ώστε το επάγγελμα να παραμείνει κλειστό, ώστε να μην προκύπτει η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών», τόνισε.

«Δεν σημαίνει», πρόσθεσε, «τίποτα παρά μόνο ένα βολικό άλλοθι σε όσους, όπως ο κ. Σαμαράς, θέλουν να παραμείνει το επάγγελμα κλειστό και με αυτό τον τρόπο κλείνουν το μάτι στους ιδιοκτήτες ταξί». «Είναι λυπηρό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετατρέπεται σε εκπρόσωπο τύπου του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί», είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, κάλεσε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους «όσους, από τη μια, με δηλώσεις τούς λένε να σταματήσουν, και από την άλλη, τους κλείνουν το μάτι να συνεχίσουν, επειδή έτσι φαντάζονται ότι πλήττουν την κυβέρνηση».

Σχετικά με την κριτική που δέχεται ως προς τους χειρισμούς που ακολουθεί, ο κ. Ραγκούσης ζήτησε από τους επικριτές του να πουν ρητά αυτό που εννοούν, ότι δηλαδή «δεν θέλουν το άνοιγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: