Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Ζητάει και τα ρεστα από τους αγανακτισμένους ο Παπακωνσταντίνου!!

Αγανακτισμένος με τους Αγανακτισμένους είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου λέγοντας μεταξύ των άλλων "που ήταν οι Αγανακτισμένοι τόσα χρόνια".

Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα ανέφερε για τους Αγανακτισμένους: "Θεωρώ ότι οι μεν οργανωμένοι προπηλακισμοί είναι δείγμα φασισμού, οι δε πραγματικά αυθόρμητες εκδηλώσεις με ανησυχούν πολύ γιατί δείχνουν έναν ευρύτερο εκτροχιασμό στις στάσεις και στις συμπεριφορές συμπολιτών. Πού ήταν όμως, όλοι αυτοί οι «Αγανακτισμένοι» τα περασμένα χρόνια; Γιατί δεν αντέδρασαν τότε, στις πολιτικές που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση;"...

Προσέθεσε μάλιστα πως "Αντίστοιχα, θεωρώ ότι η απόλυτη ισοπέδωση, οι μούντζες στη Βουλή και οι κρεμάλες προσβάλλουν βαθύτατα όλες τις κατακτήσεις μας ως κοινωνία".

Στο θέμα των αυθαίρετων είπε πως όσοι δεν ενταχθούν στις ρυθμίσεις θα έρθουν αντιμέτωποι με κατεδαφίσεις και αδυναμία μεταβίβασης των αυθαιρέτων τους.

"Η ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα είναι στη λογική της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων, θα έχει μία λογική "καρότου και μαστίγιου", θα κάνει διακρίσεις (π.χ. αποκλείοντας τη ρύθμιση αυθαιρέτων σε ευαίσθητες περιοχές, αλλά αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα ολόκληρων αυθαίρετων οικισμών) και θα έχει περιβαλλοντικό ισοδύναμο", τόνισε.

Υπογράμμισε πως είναι θέμα χρόνου να αρθεί η απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακόμη ανέφερε πως η κυβέρνηση αναζητά στρατηγικό επενδυτή για την πώληση του 17% της ΔΕΗ, όμως εναλλακτικά μπορεί να πωληθούν μερίδια της επιχείρησης στις ίδιες της τις θυγατρικές.

Επίσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε πως θα επιτραπεί η πρόσβαση στην παραγωγή λιγνίτη σε τρίτους, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: