Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ανείπωτη τραγωδία με 15 νεκρούς στη Λεμεσό (vids)

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 6 το πρωί στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι, έξω από την Λεμεσό. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για 15 νεκρούς και 30 τραυματίες, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αστυνομία, οι εκρήξεις οφείλονται σε φωτιά που πήραν 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας.

Τα κιβώτια αυτά ήταν - όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου επικαλούμενος αμερικανικές πηγές - φορτίο του πλοίο MoncheGorks που μετέφερε ιρανικό οπλισμό στη Συρία τον Ιανουάριο του 2009....

Ο χώρος έξω από τη ναυτική βάση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς ο δρόμος γύρω από αυτή είναι γεμάτος από σπασμένα κλαδιά, σωλήνες, σίδερα, γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων.

Από τις εκρήξεις, ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Λεμεσού στο ύψος της κοινότητας Μαρί έχει γεμίσει από θραύσματα. Δύναμη της Αστυνομίας βρίσκεται στο σημείο για να καθαρίσει το δρόμο και να ρυθμίσει την κίνηση.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, βρίσκεται ήδη στη ναυτική βάση και συντονίζει τη διαχείριση της κρίσης. Στο χώρο της βάσης, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην περιοχή υπερίπτανται ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά στον σταθμό έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές. Στον χώρο είχαν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες κατέβαλαν προσπάθεια ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί στις δεξαμενές μαζούτ, που τροφοδοτούν το σταθμό.

Το Κέντρο Αίματος απηύθυνε επείγουσα έκκληση για προσφορά αίματος όλων των ομάδων.


Ισχυρή έκρηξη στην Κύπρο by newsview


Οι πρώτες εικόνες από την Κύπρο by agg44

Δεν υπάρχουν σχόλια: