Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο - Υπό έλεγχο τα υπόλοιπα μέτωπα

Πυρκαγιά ξέσπασε και πάλι στη Ζάκυνθο. Την ίδια στιγμή, υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι περισσότερες εστίες φωτιάς που ξέσπασαν την Κυριακή (10/7) σε περιοχές της χώρας, ενώ υπό μερικό έλεγχο παραμένει το μεγάλο μέτωπο στη Βόρεια Εύβοια.

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στις Βολίμες Ζακύνθου. Σύμφωνα με την πυροσβστική, επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα ελικόπερο.

Τα μέτωπα που έχουν τεθεί υπό έλεγχο είναι αυτά στις Νερατζούλες Ζακύνθου, εκεί όπου η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στη ρεματιά και έσπευσαν πέντε οχήματα με εννέα πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, στα Κουπιά Λακωνίας εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα φωτιά σε αγροτοδασική περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν 8 πυροσβέστες, 3 οχήματα 1 πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη. Η φωτιά κατασβήστηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (11/7)....

Ωστόσο, το μεγάλο μέτωπο της βόρειας Εύβοιας βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο και αυτό γιατί η περιοχή του Αγιόκαμπου είναι δύσβατη.

Εκεί ξακολουθούν να επιχειρούν 27 οχήματα, 80 πυροσβέστες και 4 πεζοπόρα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες μικροεστίες, αφού η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, ενώ η δύναμη του αέρα έχει εξασθενίσει στα 4 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: