Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Συμμορίες κακοποιών «μετακομίζουν» στα νησιά και τις παραλίες

Οι εκκλήσεις των δημάρχων για περισσότερη αστυνόμευση αυξάνονται τον τελευταίο καιρό την ώρα μάλιστα που οι συμμορίες κακοποιών έχουν «μετακομίσει» στα νησιά εντείνοντας την εγκληματικότητα.

Στόχος των συμμοριών είναι τα ενοικιαζόμενα δώματια των παραθεριστών, τα ξενοδοχεία και τα κοσμηματοπωλεία, κυρίως σε μεγάλες τουριστικές πόλεις, όπως το Ηράκλειο Κρήτης. Πεδίο δράσης αποτελούν και οι παραλίες όπου εκμεταλλευόμενοι το συνωστισμό, αφαιρούν πορτοφόλια, ρολόγιοα, κοσμήματα, πιστωτικές κάρτες, κινητά, ακόμα και τα αυτοκίνητα των λουόμενων.

Στην περίπτωση δε που κλέψουν πιστωτική κάρτα, σπεύδουν να κάνουν καταστήματα πριν προλάβι το θύμα να δηλώσει την κλοπή στην τράπεζα. «Πρωταγωνιστές» στις κλοπές αυτές είναι Ιταλοί, ενώ στις επιθέσεις στα δωμάτια, στα σπίτια και τα ξενοδοχεία κυριαρχούν οι Ρουμάνοι.

Η αστυνομία από την άλλη, «απαντά» στη δράση των κακοποιών με αποστολές ειδικά εκπαιδευμένων κλιμακίων που απαρτίζονται από άνδρες της Ασφάλειας Αττικής. Στις καλοκαιρινές εφόδους των αστυνομικών στα τουριστικά θέρετρα οι αστυνομικοί έχουν μαζί τους εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ εμφανίζονται στον προορισμό τους με μυστικότητα αφνιδιάζοντας ακόμα και τους συναδέλφους τους.

Ένα από αυτά τα ειδικά κλιμάκια εγκατάσταθηκε πρόσφατα στη Ζάκυνθο και εξάρθρωσε τη συμμορία «νονών» που πουλούσε προστασία σε κλαμπ της περιοχής και διακινούσε ναρκωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: