Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Στο τραγικό club 27 μπήκε η Amy Winehouse

Στο τραγικό «club 27», που περιλαμβάνει όλους του ροκ καλλιτέχνες που «έφυγαν» σε ηλικία 27 ετών, μπήκε η Amy Winehouse.

Την ώρα, πάντως, που αναμένεται η ανακοίνωση του ιατροδικαστή για τα αίτια θανάτου, πολλοί τον χαρακτηρίζουν προδιαγεγραμμένο λόγω της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Η Amy είναι η τελευταία στην μακάβρια λίστα με τους θανάτους στην ηλικία των 27. Το «club» περιλαμβάνει τρανταχτά ονόματα μουσικών, όπως οι Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Brian Jones και Kurt Cobain.

Με φωνή που παρέπεμπε σε ντίβες της soul, η 27χρονη απασχόλησε πολλές φορές την δημοσιότητα με τις «περιπέτειές» της: η Amy μεθυσμένη να κυκλοφορεί με το σουτιέν και ξυπόλυτη στους δρόμους του Λονδίνου, η Amy να αδυνατίζει επικίνδυνα μέρα με την μέρα, η Amy να μεταφέρεται εσπευσμένα σε νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση ή ματωμένη με χαρακιές στα χέρια της... Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έβαζαν μακάβρια στοιχήματα για το αν θα καταφέρει να παραμείνει ζωντανή...

Παρά τις καταχρήσεις της, η τραγουδίστρια έλαμψε με το ταλέντο της. Μάλιστα, το 2008 κέρδισε πέντε βραβεία Grammy, διάκριση που λίγοι καλλιτέχνες έχουν καταφέρει, το 2007 ο Karl Lagerfeld αφιερώνει την κολεξιόν του στο μοναδικό της στυλ, ενώ ο Mick Jagger και ο Prince γίνονται θαυμαστές της.

Τα άσχημα δεν άργησαν να έρθουν... η Amy «πέφτει» στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνει σε νοσοκομεία.Τον Ιανουάριο του 2009 και κατόπιν συμβουλής του μπαμπά της, πηγαίνει στην St. Lucia για παρατεταμένες διακοπές - αποτοξίνωση, όπου επιστρέφει πιο υγιής και δυνατή. Επιστρέφοντας, υπόσχεται να ηχογραφήσει τον νέο της δίσκο, όμως, το μόνο που είδαμε τελικά ήταν μια προσθετική στήθους και πολλές πολλές αναβολές για τα καινούργια της τραγούδια.

Λίγο πριν φύγει από την ζωή, η Amy περνά ξανά το κατώφλι ενός κέντρου αποτοξίνωσης, επίσκεψη που τελειώνει άδοξα μέσα σε μία εβδομάδα...

Η αιτία που την οδήγησε στον θάνατο αναμένεται να γίνει γνωστή μέσα στην ημέρα. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, όμως, με κάποιους να μην αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας! Κάποιοι δε έχουν βρει ακόμα και την αιτία, δηλώνοντας πως ο θάνατός της οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ και πολλών χαπιών ecstasy!

Δεν υπάρχουν σχόλια: