Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Απειλές σε βουλευτές ακόμα και για τη ζωή τους

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο των επιθέσεων εναντίον βουλευτών και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα βίας σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τελευταίο κρούσμα η αφίσα που κυκλοφόρησαν ομάδες πολιτών στην Αλεξανδρούπολη, στην οποία εμφανίζονται ως καταζητούμενοι «για εγκλήματα κατά του λαού και για νομιμοποίηση κρατικής βίας» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στο νομό, Γιώργος Ντόλιος, Όλγα Ρενταρή και Ελένη Τσιαούση.

Ανάλογες επιθέσεις έχουν γίνει και εναντίον των βουλευτών του νομού Τρικάλων, ενώ είχε προηγηθεί η επίθεση κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας, Ν. Τσώνη, εναντίον του οποίου διαμαρτυρόμενοι πολίτες πέταξαν γιαούρτια και αυγά στη Λαμία, κατά την έξοδό του από κομματική εκδήλωση.....

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε και η επίθεση σε γραφεία βουλευτών του νομού Χανίων την περασμένη εβδομάδα, όπου άγνωστοι κατέστρεψαν το γραφείο του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρ. Μαρκογιαννάκη.
Μάλιστα σε δηλώσεις του σε συνέντευξη τύπου, αλλά και σε κανάλι των Χανίων ο κ. Μαρκογιαννάκης αποκάλεσε τους δράστες «ψευτονταήδες» και τόνισε «δεν βρέθηκε καμία από αυτές τις κότες να με κοιτάξει στα μάτια όσο κυκλοφορώ ανάμεσα τους».

Τις επιθέσεις καταδίκασε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευ. Κουρουπάκη, το γραφείο της οποίας καταστράφηκε επίσης.

«Δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου ακόμα και με τηλεφωνήματα από το εξωτερικό», αποκάλυψε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ΤΟP της Κοζάνης, o βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αθανασιάδης, ο οποίος δέχθηκε επίθεση στον κέντρο της Αθήνας αμέσως μετά το «ναι» που είπε στο Μεσοπρόθεσμο.

Την κατηγορηματική καταδίκη των επιθέσεων κατά πολιτικών προσώπων εξέφρασε η ΝΔ, με ανακοίνωση του εκπροσώπου της, Γ. Μιχελάκη, ο οποίος τονίζει: «Για μια ακόμη φορά, θέλουμε να καταδικάσουμε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, περιστατικά βίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Κανείς δεν δικαιούται να βιαιοπραγεί και να αυτοδικεί με οποιοδήποτε πρόσχημα».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Δημοκρατική Αριστερά στην οποία τονίζει: «Η αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής είναι αποτελεσματική μόνο μέσα από ένα οργανωμένο μαζικό δημοκρατικό κίνημα και με την πάλη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Η αποδοκιμασία αυτή δεν μπορεί να έχει σχέση ούτε με προπηλακισμούς βουλευτών, ούτε με τυφλές πράξεις βίας που οδηγούν σε σκοτεινές καταστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: