Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους τα Σκόπια

Φανατικοί εθνικιστές αποδεικνύουν ότι τελικά το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου στα Σκόπια θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης και φανατισμού.

Μετά το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, οι αρχές τοποθέτησαν και άγαλμα του Φιλίππου του Δεύτερου στην πλατεία του σιντριβανιού στο Μοναστήρι, κλιμακώνοντας τις προκλήσεις τους.

Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της Ένωσης, Στέφαν Φούλε, δήλωσε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις που εκλαμβάνονται ως πρόκληση και ζήτησε επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αποδοκίμασε την προκλητική αυτή τακτική, λέγοντας πως με βάση την απλή λογική θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις που εκλαμβάνονται από τους γείτονες ως πρόκληση και άσκησε πιέσεις για εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος....

Την ίδια ώρα φανατικοί εθνικιστές αποδεικνύουν ότι τελικά το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου στα Σκόπια θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης και φανατισμού.

Έψαλλαν τον εθνικό τους ύμνο μπροστά στον μέγα Έλληνα στρατηλάτη κι επιστράτευσαν το αστέρι της Βεργίνας σε κόκκινο φόντο για να ολοκληρωθεί η οικειοποίηση ξένων συμβόλων κι ο σφετερισμός της Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: