Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Διαβεβαιώσεις Σαρκοζί προς τον Γ. Παπανδρέου

Σε τηλεφωνική επικονωνία που είχαν την Τετάρτη ο Νικολά Σαρκοζί και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό «για την αποφασιστική υποστήριξη και την αλληλεγγύη της Γαλλίας».

Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, διαβεβαίωσε την Τετάρτη, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την «αποφασιστική υποστήριξη» του Παρισιού, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στο ελληνικό κοινοβούλιο, η οποία κατά το Παρίσι, ανοίγει το δρόμο για την υιοθέτηση του νέου σχεδίου βοηθείας προς την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας «συνεχάρη» τον κ. Παπανδρέου «για την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στο ελληνικό κοινοβούλιο», σύμφωνα με ανακοίνωση του μεγάρου των Ηλυσίων.

Στη διάρκεια της συνομιλίας τους ο κ. Σαρκοζί διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό «για την αποφασιστική υποστήριξη και την αλληλεγγύη της Γαλλίας» στη συνέχιση της πολιτικής ανάκαμψης που ακολουθεί, την οποία και χαρακτήρισε «θαρραλέα και αναγκαία».

Από την πλευρά του και ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ερωτηθείς σχετικά εκτίμησε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης προς τον κ. Παπανδρέου θα επιτρέψει «να αρθούν τα εμπόδια» για να συνεχιστεί η βοήθεια προς την Ελλάδα.....

Ακόμη ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο Μέρκελ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο και τον Φινλανδό πρωθυπουργό Κατάινεν, ο οποίος μάλιστα θέτει το θέμα των εμπράγματων εγγυήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: