Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας


Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της κεντρικής Στερεάς και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις...οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν στο νότιο Ιόνιομ, την δυτική Πελοπόννησο και την Θράκη και θα σημειωθούν παροδικές μπόρες. Άνεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από Α/ΑΝΑ διευθύνσεις μέτριοι.

Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και:
Στα δυτικά από 12 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Στα βόρεια από 10 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στα κεντρικά από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου (στην νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη).

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις πυκνότερες τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου (στο Θριάσιο και τα ανατολικά του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη).
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες κυρίως στα δυτικά του νομού. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Η ερχόμενη βδομάδα (6 έως 12 Ιουνίου) ξεκινάει με παρόμοιες καιρικά συνθήκες αστάθειας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί μέχρι τα τέλη της βδομάδας με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο μέχρι τα μέσα της βδομάδας όπου θα αγγίξει τοπικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

kairos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: