Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Τόμσεν: "Πάει πολύ καλύτερα το πρόγραμμα στην Ελλάδα"


ΑΜΑ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ...

“Το μνημόνιο αλλάζει, γιατί αλλάζουν οι συνθήκες. Είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός που πρέπει να προσαρμόζεται στις καινούριες ανάγκες”, δήλωσε ο Πόουλ Τόμσεν, επισημαίνοντας πως “το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, πάει πολύ καλύτερα απ' ό,τι νομίζουν μερικοί και πολλοί στόχοι έχουν ήδη επιτευχθεί”...Ο κ. Τόμσεν ήταν ομιλητής σε εκδήλωση - συζήτηση που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Σύλλογος "Προμηθέας" στην Μπεθέσντα της πολιτείας Μέριλαντ και είχε τον τίτλο: "Ελληνική οικονομία μετά από ένα έτος μεταρρύθμισης: Πρόοδος και προκλήσεις".

Ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Ευρώπης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, επισήμανε παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω αποφασιστική προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Τόμσεν ανέφερε επίσης ότι τέτοιου είδους προγράμματα, όπως αυτό που εφαρμόζεται στην χώρα μας, παρουσιάζουν πάντα προβλήματα και ότι ξεπερνιούνται όταν υπάρχει προσήλωση στους στόχους.

Τέλος, διατύπωσε την άποψη ότι χωρίς την εξωτερική βοήθεια, η Ελλάδα θα είχε καταρρεύσει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ έκαναν για την Ελλάδα ότι δεν έκαναν για καμία άλλη χώρα, επαναλαμβάνοντας ότι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος και ότι το μόνο που δεν θα γίνει είναι η είσοδος της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο χρονικό διάστημα που είχε αρχικά υπολογιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: