Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ελλάδα - Μάλτα: 3 - 1


Τα δύο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη και το παρθενικό του Κυριάκου Παπαδόπουλου (3-1 τη Μάλτα) διατήρησαν την Εθνική Ελλάδας στην κορυφή του 6ου ομίλου, ένα βαθμό μπροστά από την Κροατία και το Ισραήλ.

Ο αντίπαλος δεν αποτελούσε φόβητρο αλλά η τρομάρα του Τα Κάλι -όπου χρειάστηκε το γκολ του Τοροσίδη στο 92'-...



ήταν έντονη στη μνήμη των διεθνών οι οποίοι μπήκαν στο Καραϊσκάκη με διάθεση να σκοράρουν νωρίς προκειμένου να αποβάλλουν το άγχος και την πίεση.

Ο στόχος επετεύχθη μόλις στο 8ο λεπτό και μετά από συνεργασία των Νίνη-Κατσουράνη-Καραγκούνη η οποία είχε τελικό αποδέκτη τον Φετφατζίδη. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού σκόραρε το πρώτο του γκολ με την Εθνική ομάδα και αποθεώθηκε.

Ένας άλλος εκπρόσωπος του «νέου αίματος» της Εθνικής, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ήταν ο πρωταγωνιστής του 2-0. Στο 26ο λεπτό ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ και ο στόπερ της Σάλκε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χογκ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα τα ρολά κατέβηκαν, επήλθε εφησυχασμός και οι παίκτες της Εθνικής χαλάρωσαν. Στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην είχε συνέπειες αυτή η εικόνα της ομάδας, όμως στο δεύτερο μέρος η Μάλτα βρήκε χώρους και αναστάτωσε το κέντρο άμυνας της Ελλάδας.

Και σα να μην έφτανε η πίεση των Μαλτέζων, ήρθε και το γκολ (54’) από τον ταχύτατο Μιφσούντ ο οποίος έκοψε την καρδιά της ελληνικής άμυνας, αξιοποίησε την κάθετη του Μπαχάντα και με ωραίο πλασέ πρόλαβε τους Τοροσίδη και Κωνσταντόπουλο και μείωσε σε 2-1.

Άμεση αθλητική ενημέρωση όπου και αν βρίσκεστε μέσω του επίσημου twitter και του επίσημου facebook του contra.gr.
Το γκολ της Μάλτας ακολούθησε η απειλή ισοφάρισης με το σουτ του Σκέρμπι που κόντραρε στον Μόρα και σταμάτησε στο δοκάρι. Αυτά τα στοιχεία προκάλεσαν την αντίδραση του κόσμου (σφυρίγματα) και ταρακούνησαν τους παίκτες του Σάντος οι οποίοι απάντησαν με ενέργεια που ξεκίνησε από τον Νίνη, συνεχίστηκε από τον Σαλπιγγίδη και ολοκληρώθηκε με το τελείωμα του Φετφατφίδη στα δίχτυα της Μάλτας.

Κλειδί αγώνα:

Η λειτουργία των άκρων της επιθετικής γραμμής της Ελλάδας έκανε τη διαφορά. Η ομάδα του Σάντος είχε ταχύτητα με τις πλαγιοκοπήσεις του Φετφατζίδη, του Νίνη και του Σαλπιγγίδη.

MVP:

Τα δύο γκολ που σημείωσε τον αναδεικνύουν σε πολυτιμότερο της αναμέτρησης. Ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Εθνικής. Αν σε κάποιες φάσεις γινόταν πιο απλός, τα γκολ για την Ελλάδα μπορεί να ήταν περισσότερα.

Αδύναμος κρίκος:

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Μάλτας είχε πολλά προβλήματα στο να ανακόψει τις επιθέσεις της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: