Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Γ.Ραγκούσης: "Έκτακτη φορολόγηση σε όλους του βουλευτές από το 1974"


ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ Η "ΣΙΓΑΝΟΠΑΠΑΔΙΑ"

Την επιβολή έκτακτης φορολόγησης σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που, από το 1974 και μετά, κατείχαν ανώτατες θέσεις και αποκόμισαν υπεραξία από το αναπτυξιακό «μπουμ» της χώρας, πρότεινε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης...Ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και ενόψει του νέου φορολογικού νόμου έχει «ηθική και ιστορική υποχρέωση» να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε κάθαρση.

Όπως ανέφερε, "όσοι από το 1974 και μετά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετείχαν και ευνοήθηκαν από το αναπτυξιακό "μπουμ" πρέπει να υποστούν μια βαριά έκτακτη φορολόγηση της υπεραξίας που αποκόμισαν μέσω κινητών και ακίνητων αξιών".

Αναλύοντας την πρόταση του, ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι αυτή τη φορολόγηση θα πρέπει να υποστούν όλοι όσοι από το 1974 έχουν χρηματίσει υπουργοί, βουλευτές, αξιωματούχοι, διευθυντές εφοριών, πολεοδομιών, του Εθνικού Συστήματος Υγείας και γενικά όσοι κατείχαν θέσεις ευθύνης.

"Τέτοιες προτάσεις έχουν συζητηθεί, μπορούν να εμπλουτιστούν και ενόψει της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για να αποκατασταθεί το στοιχείο της έλλειψης εμπιστοσύνης. Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να πείσουμε τον λαό ότι κατανέμουμε τις θυσίες και τα βάρη με δίκαιο τρόπο", είπε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: