Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

18 μήνες ψέματα από τον Γ. Παπακωνσταντίνου!!

Θέμα παραμονής στο κυβερνητικό σχήμα του υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου θέτουν πλέον κορυφαίοι υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος δεν είχε ενημερώσει την Τρόικα και τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για τις -επί τω δικαιότερω- αλλαγές που είχε εξαγγείλει ότι θα έκανε στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, εάν παρέμενε στη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντινου εξέθεσε τη χώρα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό διεθνώς, σε σημείο που πλέον να θεωρείται «κόκκινο πανί» για τους κορυφαίους αξιωματούχους των Βρυξελλών, αλλά και για τους ίδιους τους ανθρώπους της Τρόικας και για την ακρίβεια τους κ.κ. Τομσεν, Μορς και Μαζούχ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 3-4 εβδομάδες και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που συνάντησε στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπακωνσταντινου δημοσιοποίησε τις προθέσεις του να αλλάξει τα σκληρά μέτρα που εφηύρε ο ίδιος και τα είχε κατ' αρχήν συμφωνήσει με την Τρόικα. Πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι ποτέ η Τρόικα δεν του είχε ζητήσει να λάβει μέτρα
φορολογικού χαρακτήρα (έκτακτη εισφορά για τα επόμενα 5 χρόνια, μείωση του αφορολόγητου ορίου κλπ). Όλα ήταν δικής του εμπνεύσεως, από την στιγμή που είχε αποτύχει πλήρως με την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Για να αποδείξει λοιπόν ότι πράγματι έχει σκοπό να αλλάξει τα μέτρα, δημοσιοποίησε 4-5 διαφορετικά, τα οποία ομολογουμένως ήταν πιο ευνοϊκά. Άμεσο αποτέλεσμα ήταν να ηρεμήσουν οι εξοργισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι εκείνη την στιγμή ήθελαν «να απολυθεί πάραυτα από τη θέση του υπουργού Οικονομικών». Ως εδώ όλα καλά.

Εν τω μεταξύ, πριν από 7 ημέρες το κυβερνητικό σχήμα αλλάζει. Υπουργός Οικονομικών διορίζεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο νέος «τσάρος» μένει με την εντύπωση ότι θα νομοθετήσει τα νέα -κατά τι- πιο ευνοϊκά μέτρα. Όμως, τα γεγονότα είναι ραγδαία που τον φέρνουν προ εκπλήξεων. Την προηγούμενη Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζωνης πληροφορείται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντινου δεν είχε ενημερώσει κανέναν γι' αυτές τις αλλαγές. Ούτε τους υπουργούς της Ευρώπης ούτε την Τρόικα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μένει άφωνος, γιατί ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει να βρει μέσα σε τρία 24ωρα νέα μέτρα που θα αποφέρουν 3 δισ ευρω. Άρα, μην έχοντας δεύτερη επιλογή, επαναφέρει -θέλοντας και μη- τα αρχικά μέτρα Παπακωνσταντινου.

Κορυφαίος υπουργός που πληροφορήθηκε το ζήτημα ήδη από το υπουργικό συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη, τόνισε στο Πρώτο Θέμα ότι «έλεγε ηθελημένα ψέματα στον ελληνικό λαό και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές αυτές. Τώρα αποδεικνύεται ότι δεν θα έκανε καμία αλλαγή, αλλά θα περνούσε τα ίδια ακριβώς μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος».

Ο ίδιος κορυφαίος υπουργός εξηγεί μάλιστα ότι «τίθεται πλέον κορυφαίο ζήτημα ηθικής. Η παραμονή του στην κυβέρνηση θα πρέπει να εξετασθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Γιατί δεν είναι μόνο αυτό. Ο κ. Παπακωνσταντινου επί 18 μήνες το μόνο που έκανε ήταν να λέει συνεχώς ψέματα στον ελληνικό λαό και στους βουλευτές του κόμματός του. Επιτέλους, πρέπει να καταλάβει ότι δεν φταίνε οι άλλοι για τις τραγικές αποτυχίες του, αλλά αποκλειστικά ο ίδιος» εξηγεί οργισμένος ο κορυφαίος αυτός υπουργός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά...ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΤΑ ΜΑΘΑΝΕ ΟΛΑ ΠΡΟΧΘΕΣ!!!?

Ρε μας δουλεύουνε ψιλό γαζί...

Για να περάσουν τα μέτρα...μέχρι και ότι ο Παπακωνσταντίνου ότι ήθελε να πουλήσει την μάνα του θα μας πούνε.

Δε λέω..κάθαρμα μεγάλο...αλλά ο χοντρός είναι 7χ φορές περισσότερο από τον άλλο...

Είναι υποχθώνιος και ύπουλος.
Σκαρφίστηκε και έστυσε ολόκληρη ιστορία...για να περάσει τα ίδια και σκληρότερα μέτρα!

"Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ"

εε και τι κάνει εκεί που είναι;;;;

ΡΕ ΟΥΣΤ ΛΕΜΕ ΟΥΣΤ

Τα κορόιδα...ΤΕΛΟΣ!!!
Η απάντησή μας...στην ΠΛΑΤΕΙΑ!

ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ