Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

«Τρέχει» η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ

Προβλήματα από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος

Μεγαλύτερες σε διάρκεια είναι σήμερα οι διακοπές ρεύματος, καθώς η ΓΕΝΟΠ έθεσε εκτός λειτουργίας άλλες τρεις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής ισχύος 750 μεγαβάτ. Το πρόγραμμα περικοπών στην ηλεκτροδότηση για την Αττική, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΗ, προβλέπει κυλιόμενες διακοπές ρεύματος διάρκειας 1.5 ώρας στο διάστημα από τις 4 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ. Τα προβλήματα είναι αρκετά και η Πυροσβεστική δέχεται συνεχώς κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ.

Στην Κρήτη και τη Ρόδο οι διακοπές δεν θα ξεπεράσουν τα 40 λεπτά και θα γίνουν, αντίστοιχα στο διάστημα 8-10 και 7.30-10 το βράδυ.

Στο μεταξύ, το Πρωτοδικείο Αθηνών διέκοψε για τη Δευτέρα τη συζήτηση επί του αιτήματος της διοίκησης της ΔΕΗ να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στην Επιχείρηση.....

Στα «μαχαίρια» ΓΕΝΟΠ και διοίκηση για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας

Νωρίτερα το απόγευμα, ξέσπασε διαμάχη μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της διοίκησης της ΔΕΗ, με αφορμή την προσφυγή της τελευταίας στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική.

Η συζήτηση της υπόθεσης, ύστερα από αίτημα της ΓΕΝΟΠ, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι. Έως τότε, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το δικαστήριο όρισε ότι, η ΓΕΝΟΠ πρέπει να διασφαλίσει ότι η ισχύς του συστήματος παραγωγής θα επανέλθει στα χθεσινά επίπεδα και πάντως να είναι τουλάχιστον 6.800 μεγαβάτ. "Η ΔΕΗ αναμένει ότι η ΓΕΝΟΠ θα εφαρμόσει την παραπάνω διάταξη του Δικαστηρίου" αναφέρει η επιχείρηση σε αποψινή της ανακοίνωση.

Αντίθετα, ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κατσαρός δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που έχουν βγει εκτός λόγω της απεργίας και υποστήριξε ότι η ΓΕΝΟΠ δεν εξαντλεί τα περιθώρια που δίνει ο νόμος ως προς τη μείωση της διαθέσιμης ισχύος σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός δήλωσε για την προσφυγή: "Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών θέτουν σε κίνδυνο την ηλεκτροδότηση της χώρας, και η Επιχείρηση παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της συνεχούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως έχει την υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες". Ο κ. Ζερβός σημείωσε επιπλέον:

"Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες πολίτες και αυτονόητο σεβασμό στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ΔΕΗ κατέθεσε σήμερα το πρωί αγωγή, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ".

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, από την πλευρά της, ότι "με εντολή του κυρίου Παπακωνσταντίνου και της κυρίας Μπακογιάννη, η ΔΕΗ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αγωγή ενάντια στους απεργούς της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ" και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

"Σε κάθε περίπτωση και ενώπιον της Δικαιοσύνης θα αποδείξουμε ότι εχθρός της πατρίδας δεν είναι η ΓΕΝΟΠ και οι εργαζόμενοι, αλλά η πολιτική της κυβέρνησης. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συνεχίζει τον αγώνα αντιμετωπίζοντας ένα πολιτικό και επιχειρηματικό παιχνίδι συμφερόντων που εξελίσσεται γύρω από το ξεπούλημα της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Το παιχνίδι της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι στημένο σε βάρος της ΔΕΗ. Αυτό το παιχνίδι το αποκαλύψαμε και αγωνιζόμαστε να το σταματήσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: