Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Στο 40% η πτώση κερδοφορίας των αερομεταφορέων το 2011


Κάθετη πτώση κατά 40% θα εμφανίσουν τα κέρδη των αεροπορικών εταιριών το 2011 λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης, του υψηλότερου κόστους καυσίμων και των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρώπη.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε η Διεθνής Οργάνωση Εναέριων Μεταφορών (ΙΑΤΑ)...



Σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης, Τζιοβάνι Μπιζινιάνι, δήλωσε ότι τα καθαρά κέρδη των διεθνών αεροπορικών εταιριών θα συρρικνωθούν στα 9,1 δισ. δολάρια το επόμενο έτος, από 15,1 δισ. δολάρια το τρέχον έτος.

Τα καθαρά έσοδα θα αυξηθούν κατά 5,8%, στα 598 δισ. δολάρια, ενώ το περιθώριο κέρδους θα μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ, στο 1,5%. Η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία ισορροπεί στην κόψη του ξυραφιού, δήλωσε ο αξιωματούχος της ΙΑΤΑ, υποδεικνύοντας τις βασικές αιτίες αναχαίτισης της κερδοφορίας, την εύθραυστη ανάκαμψη στη ζήτηση αεροπορικών μεταφορών και μετακινήσεων, με τους αεροπορικούς αερομεταφορείς, όπως η Deutsche Lufthansa, να προσπαθούν να συντηρήσουν σε ανεκτά επίπεδα την τιμολογιακή πολιτική τους στην περιοχή. Η οικονομική ανάπτυξη στην Ασία και η βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας στη Βόρεια Αμερική στηρίζουν την κερδοφορία των αεροπορικών εταιριών. Σημειώνεται ότι η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία έχει καταγράψει απώλειες ύψους 51 δισ. δολ. στο διάστημα 2001 - 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: