Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Προς μείωση 700 θέσεων εργασίας η Yahoo


H γνωστή online εταιρία Yahoo, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, εξετάζει μείωση έως 700 θέσεων εργασίας, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με χαλάρωση του ρυθμού ενίσχυσης κερδών και εσόδων...



Η μείωση αφορά το 5% των θέσεων εργασίας στην εταιρία ανά την υφήλιο, όπως υποστήριξε στο πρακτορείο Reuters «καλά πληροφορημένη πηγή από το εσωτερικό του ομίλου», που διατήρησε όμως την ανωνυμία της καθώς αναμένεται εντός των επόμενων ημερών και η επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της αμερικανικής εταιρίας. Σημειώνεται ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου 2010 η Yahoo απασχολούσε 14.100 υπαλλήλους ανά την υφήλιο.

Οι ενδεχόμενες απολύσεις δεν αποτέλεσαν «σοκ» για τον κλάδο υψηλής τεχνολογίας, καθώς η συγκεκριμένη είδηση είχε διαρρεύσει στα τέλη της περασμένης εβδομάδας σε δύο δημοφιλή τεχνολογικά blogs, τα TechCrunch και All Things Digital. Η Yahoo βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονο ανταγωνισμό από τις Google και Facebook. Τα έσοδά της στο 9μηνο ενισχύθηκαν λιγότερο από 2% στα 4,8 δισ. δολάρια, ποσοστό το οποίο θεωρείται σχεδόν μηδαμινό για μια τεχνολογική εταιρία. Αντίστοιχα, τα έσοδα της Google, στο ίδιο διάστημα, σημείωσαν άνοδο 23%, στα 21 δισ. δολάρια, ενώ το Facebook –αν και δεν ανακοινώνει τα οικονομικά του μεγέθη καθώς η εταιρία δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο– θεωρείται βέβαιο ότι έχει επιτύχει διψήφιο ποσοστό αύξησης εσόδων και κερδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: