Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Είπατε κάτι για Βατοπαίδι;



Tο σκάνδαλο με τα οικόπεδα της Βουλιαγμένης είναι χοντρό. Τόσο χοντρό που δεν μπορούν να το σκεπάσουν ούτε τα μακρύτερα και ανετότερα ράσα που διαθέτει η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Ιερώνυμος, κατά την προσφιλή του τακτική σιωπά. Όμως, φαίνεται ότι η σιωπή του δεν θα του βγει σε καλό μια και έχουν αρχίσει να φωνάζουν οι υπόλοιποι.

Ένας από αυτούς είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Διαβάστε πόσο σκληρά -αλλά απολύτως τεκμηριωμένα- εκφράζεται για την λοβιτούρα με τα ξεπουλημένα οικόπεδα της Βουλιαγμένης και την περίεργη στάση του Ιερωνύμου.
Η σειρά των άρθρων προέρχεται από το blog του Αμβρόσιου και αυτονόητο είναι ότι προκαλούν πάμπολλες ζοφερές σκέψεις. Μια απ’ αυτές έχει να κάνει με την προνομιακή μεταχείριση του σεβαστού κ. Ιερωνύμου από τα ΜΜΕ, ο οποίος αναπόφευκτα συγκρίνεται με τον μακαριστό Χριστόδουλο. Στην περίοδο Χριστοδούλου αν οιοσδήποτε ιεράρχης προέβαινε σε παρόμοιες καταγγελίες στα ΜΜΕ θα είχαμε ομοβροντία “αποκαλύψεων”, σχολίων και ειδησεογραφικών νυχτεριών για τη “διαφθορά στην αυλή του Χριστόδουλου”.

ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ;;;

ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΚΑΙ …..ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ!
ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Η σιωπή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΡΥΣΟΣ! Μιά υπόθεση, η οποία πληγώνει το σώμα της Εκκλησίας μας, επί ένα καί μισό χρόνο τώρα σέρνεται και σχολιάζεται τόσο στις τηλεοράσεις, όσο καί στις εφημερίδες. Η Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ) κατηγορείται δημόσια πιά, ότι με μια αγοραπωλησία οικοπέδων, που ανήκαν στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας και βρίσκονταν στην πολύ ακριβή περιοχή της Βουλιαγμένης, έγιναν κάποιες “καραμπινάτες” παρανομίες, τις οποίες δυστυχώς, με επίσημο Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, εκάλυψε πλήρως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το Ανακοινωθέν εξεδόθη στις 11 Μαρτίου 2009, όταν για πρώτη φορά καταγγέλθηκε το σκάνδαλο αυτό. Προηγήθηκε μια σιβυλλική πληροφορία της εφημερίδος “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” με τίτλο “πουλάνε τα ασημικά της Εκκλησίας”, αλλά πρώτος εξ όλων με λεπτομερή περιγραφή, με αριθμούς συμβολαίων κλπ πλήρη στοιχεία ανέδειξε το ζήτημα ο έγκριτος δημοσιογράφος της εφημερίδος “FREE SUNDAY” στίς 26.07.2009 κ Νίκος Παπαδημητρίου. Πρόκειται για την πώληση τριών οικοπέδων μεγάλης αξίας (περισσότερο των 15.000.000 €) σε ένα υπάλληλο καθαριότητος του Δήμου Βουλιαγμένης, δηλ. ενός ατόμου χαμηλού εισοδήματος.

Μετά τόν θόρυβο της εποχής εκείνης ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος διά της Ιεράς Συνόδου απένειμε εύσημα στον Σεβ. Ιωαννίνων κ. Θεόκλητο καί στον Γεν. Διευθυντή της ΕΚΥΟ κ. Αντ. Ζαμπέλη. Είναι πιθανόν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος να έπεσε θύμα παραπληροφορήσεως εκ μέρους των υπευθύνων της ΕΚΥΟ. Τούτο καταγγέλλουν οι “Παλαιοί υπάλληλοι του ΟΔΕΠ”. Έκτοτε το ζήτημα σέρνεται στις εφημερίδες, όπως ήδη εγράφη. Κυρίως η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ κάθε λίγο και λιγάκι επανέρχεται στο ζήτημα αυτό. Αυτό όμως το οποίον ενοχλεί είναι ότι παρά την σχεδόν καθημερινή αναγραφή ειδήσεων και σχολίων κλπ. στον ημερήσιο ή τον εβδομαδιαίο τύπο, ουδείς συγκινείται εκ των παραγόντων της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως! Ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος, που είναι προσωπικά εκτεθειμένος, δεν ενοχλείται από τα δημοσιεύματα! Δεν βγαίνει δηλ. είτε να επιβεβαιώσει είτε να διορθώσει τις αρχικές Δηλώσεις της ΔΙΣ, τοιουτοτρόπως δε να υπερασπισθή προεχόντως το προσωπικό του κύρος, έπειτα δε και το κύρος των υψηλόβαθμων Συνεργατών του δηλ. τόσο του Σεβ. Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Θεοκλήτου, Προέδρου της ΕΚΥΟ, όσο και του κ. Αντωνίου Ζαμπέλη, τον οποίο προσωπικά ο Αρχιεπίσκοπος εξέλεξε και ετοποθέτησε στη θέση του Γενικού Διευθυντού της ΕΚΥΟ, σε διαδοχή του κ. Κωνστ. Πυλαρινού.

Η σιωπή είαι μια προσφιλής μέθοδος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. Δεν παίρνει θέση στα καθημερινά ζωτικά προβλήματα της Κοινωνίας! Τηρεί σιγήν ιχθύος. Φαίνεται να αδιαφορεί κάθε φορά που πληγώνεται στο Σώμα της Εκκλησίας! Στη δημοσιότητα προβάλλει είτε οσάκις συναντάται με τον κ. Πρωθυπουργό, με τον οποίον, όπως λέγεται, συνάπτει μυστικές συμφωνίες, που εξυπηρετούν τό πρόσωπό του και συνεπώς το αρχιεπισκοπικό προσωπικό συμφέρον και όχι βέβαια το συμφέρον της Εκκλησίας, είτε οσάκις παρίσταται κάπου για να ανακοινώσει κάποιο κοινωνικού χαρακτήρος πρόγραμμα, όπως είναι τα εγκαίνια του “ξενοδοχείου των αστέγων”, για το οποίο μάλιστα δεν είμεθα βέβαιοι ότι είναι δραστηριότης της Εκκλησίας! Πληροφορίες λέγουν ότι το ξενοδοχείο ανήκει στο Δήμο Αθηναίων!

Όπως κι αν έχει το ζήτημα, γεγονός είναι ότι η σιωπή αποτελεί την γραμμή του Αρχιεπισκόπου μας. Αυτήν τη σιωπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, με την ονομασία “η σιωπή των Ποιμένων” την έχουμε καταγγείλει εγκαίρως στην Ιερά Σύνοδο, δηλ. από τόν περασμένο μήνα Αύγουστο 2010, χωρίς να έχουμε κάποια αντίδραση. Η σιωπή λοιπόν δεν είναι πάντοτε χρυσός!

Σαν απόδειξη των παραπάνω θέσεών μας είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω στους φίλους του προσωπικού μας ιστοτόπου αποδεικτικά στοιχεία. Στις 18 Ιουλίου 2010 η εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” στη σελίδα 15 έγραψε: “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ. Καταπέλτης η Γνωμοδότηση επιφανούς Καθηγητή. Ξέπλυμα χρήματος στην πώληση των δύο ακινήτων-φιλέτων της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη……”

Παρά τα ανωτέρω συνταρακτικά στοιχεία, για τη διερεύνηση των οποίων επελήφθη ήδη η Δικαστική Αρχή, μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκα με το ζήτημα τόσο εκ λόγων σεβασμού πρός τόν Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ως θεσμικό ιερό πρόσωπο, όσο και εκ λόγων εμπιστοσύνης πρός τήν Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας. Σήμερα όμως έλαβα ένα κείμενο, το οποίο φέρει την υπογραφή “Παλαιοί Υπάλληλοι του ΟΔΕΠ”, έχει δε αποσταλή από το Fax 210 512 5311 και με την ένδειξη “από P&A SIOKOY OE”, του οποίου το περιεχόμενο με αναστάτωσε! Αν όλα αυτά, που γράφουν ανωνύμως κάποιοι “παλαιοί Υπάλληλοι του ΟΔΕΠ” είναι αλήθεια, τότε οι υπεύθυνοι πρέπει να κρεμασθούν στην πλατεία Συντάγματος! Προσωπικά δεν τα αποδέχομαι. Δεν μπορώ νά δεχθώ τόσην αφέλεια είτε από τόν Σεβ. Ιωαννίνων, ούτε από τον κ Ζαμπέλην, ευυπόληπτα και αξιοσέβαστα πρόσωπα Αλλά παρά ταύτα κάποιος υπεύθυνος από την πλευρά της Εκκλησίας πρέπει να τα διαψεύσει. Στις ημέρες μας καθένας μας πρέπει να αποδεικνύει την εντιμότητά του κάθε μέρα!

Καθ όλην την διάρκεια της Πέμπτης προσπάθησα τηελφωνικώς να επιβεβαιώσω το περιεχόμενο της καταγγελίας των πάλαι ποτέ υπαλλήλων του ΟΔΕΠ. Παρά ταύτα δεν το κατώρθωσα. Αποφάσισα λοιπόν να παραθέσω το κείμενο, ώστε να προκαλέσω την θετική ή αρνητική αντίδραση της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως, δηλώνοντας συγχρόνως με κάθε αγαθή προαίρεση, ότι δεν αποδέχομαι μεν το κείμενο αυτό, αλλά συγχρόνως και δεν δύναμαι να το απορρίψω, εάν προηγουμένως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δεν μας είπει δημοσίως και φωναχτά τή δική του άποψη! Πρίν φθάσουμε στην Ιεραρχία πρέπει να γνωρίζουμε από επίσημα χείλη τι ακριβώς συμβαίνει.Επαναλαμβάνω και κλίνω: Η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιο, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2010
Μετρητής: 380.621
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
Ασκήθηκαν διώξεις για ακίνητα της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη

Διαβάστε περισσότερα στο olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: