Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η μεγάλη φυγή του Δεκαπενταύγουστου

Αυξημένη είναι σήμερα η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικά οδικά δίκτυα λόγω της εξόδου του 15Αύγουστου. Η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς προκειμένου να διευκολύνει τους ταξιδιώτες.

Στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση είναι αυξημένη από τις 7 το πρωί, ενώ τα πλοία αναχωρούν με πληρότητα 100%. Εκτιμάται δε ότι η κίνηση του τριημέρου θα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 29 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά -πλην Αργοσαρωνικού- και 17 από τη Ραφήνα, ενώ για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου έχουν ανακοινωθεί 27 αναχωρήσεις πλοίων από τον Πειραιά, 15 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.....

Χθες, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, από το λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 70 δρομολόγια πλοίων - για τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού - ενώ αναχώρησαν 28.168 επιβάτες, 4016 ΙΧ αυτοκίνητα, 722 φορτηγά και 1291 δίκυκλα.

Από τη Ραφήνα, πραγματοποιήθηκαν 12 δρομολόγια, με 4345 επιβάτες, 213 ΙΧ, 60 φορτηγά και 135 δίκυκλα. Απο το Λαύριο έγιναν 5 δρομολόγια, με 1255 επιβάτες, 336 ΙΧ, 39 φορτηγά και 35 δίκυκλα.

Συνολικά από την 1 Αυγούστου έως χθες είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 363.794 επιβάτες, ενώ πέρυσι όλο τον Αύγουστο διακινήθηκαν απο τον Πειραιά 928.948 επιβάτες, απο τη Ραφήνα 160.749 και απο το Λαύριο 22.030.

Σημειώνεται ότι πολλές εταιρείες έχουν προγραμματίσει την εκτέλεση έκτακτων δρομολογίων για την εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης τόσο στις αναχωρήσεις όσο και στις επιστροφές.

Με καλό καιρό το τριήμερο της Παναγίας

Με αίθριο καιρό θα συνοδευθεί το τριήμερο της Παναγίας. Σε γενικές γραμμές σε όλη τη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες που σταδιακά θα αρχίσουν να ανεβαίνουν και θα αγγίξουν τους 34 βαθμούς.

Την Παρασκευή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 16 έως 30 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 31 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 19 έως 26 βαθμούς.

Θα συνεχιστούν, ωστόσο, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 Μποφόρ θα πνέουν στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με την θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα ηπειρωτικά το μεσημέρι θα συννεφιάσει οπότε δεν αποκλείεται στα βουνά να έχουμε κάποιες μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις κυρίως στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν 2 με 4 μποφόρ μεταβλητοί. Ο υδράργυρος σε άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια, θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 34 βαθμούς στα κεντρικά και από 23 έως 33 βαθμούς στα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: