Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Μπήκε στο άρθρο 99 το Alter...

Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα υπάγεται o τηλεοπτικός σταθμός Αlter με την υπ. αριθμ. 861/2011 απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας. Παράλληλα ορίζεται ως μεσολαβητής, οικονομολόγος ο οποίος θα έρθει σε επαφή με τους πιστωτές.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπέρ της υπαγωγής του καναλιού στο άρθρο 99, είχαν ταχθεί ο επενδυτικός οίκος Argo fund, η ΕΣΗΕΑ η ΕΠΗΕΑ αλλά και οι...
διαφημιστικές εταιρείες. Κατά είχαν ταχθεί οι εταιρείες Interstar Security, καθώς και η Κλεάνθης Κουκίας ΟΕ, στην οποία ανήκει το κτίριο όπου στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός. Η ΕΣΗΕΑ είχε ζητήσει να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, ενώ η ΕΤΙΤΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ κράτησαν ουδέτερη στάση.

Στο δικαστήριο είχαν εξεταστεί τρεις μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο οικονομικός διευθυντής του καναλιού Θεοφύλακτος Οικονομίδης, που υποστήριξε ότι τα χρέη του καναλιού προς τις τράπεζες ανέρχονται σε 220 εκατομμύρια ευρώ, προς το Δημόσιο σε 94 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι οφειλές προς τους εργαζομένους σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2010 το κανάλι εμφάνισε μόνο ζημία.....

Ωστόσο, ο μάρτυρας εξήγησε πως υπάρχει επιχειρηματικό πλάνο, που επιτρέπει τη βιωσιμότητα του καναλιού και βασίζεται από τη μία στην κεφαλαιοποίηση των χρεών και από την άλλη στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με νέο επενδυτή, που έχει ήδη πραγματοποιήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το 2013 το κανάλι θα περάσει σε κερδοφορία, με την περιστολή του κόστους και των λειτουργικών του εξόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: