Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

"Ψεύτης, αναξιόπιστος και φαντασιόπληκτος" ο Λοβέρδος


Ως ψεύτη, αναξιόπιστο και φαντασιόπληκτο χαρακτηρίζει τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος(ΟΕΝΓΕ).

Σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε ενώ καιγόταν η Αθήνα καιγόταν και εκατοντάδες κόσμου αναζητούσαν ιατρική περίθαλψη, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος...



από την ΟΕΝΓΕ να επιστρέψει στο διάλογο με το Υπουργείο, σχετικά με τις αλλαγές που δρομολογούνται στο ΕΣΥ.

Η Ομοσπονδία λοιπόν διαψεύδει κατηγορηματικά τον Υπουργό και τονίζει:" Ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ότι «υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας να επιστρέψει στη διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου» και μάλιστα εκείνος ως μεγαλόθυμος δεν θα μπορούσε να πει όχι!

Δύο τινά για τους λόγους που οδήγησαν σε τέτοια αναφορά: είτε ο κ. Λοβέρδος ζει σε φαντασιακή πραγματικότητα, είτε ψεύδεται ασυστόλως.

Όποια από δύο εκδοχές και αν ισχύει είναι γνωστό πως η ΟΕΝΓΕ θεωρεί τον κ. Λοβέρδο ως αναξιόπιστο πολιτικό. Μάλιστα δηλώσαμε επανειλημμένα, τόσο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όσο και στα Μέσα Ενημέρωσης ότι δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε στον υποτιθέμενο "κοινωνικό διάλογο" και να γίνουμε συνένοχοι στον ακρωτηριασμό του ΕΣΥ και θα κινητοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία να τον αποτρέψει

Η ρητή αυτή θέση επαναλήφθηκε πρόσφατα και δια ζώσης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής".

Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς, όπως λέει, κάθε χρόνο χάνονται πάνω από 2.500 άνθρωποι, νέοι στην πλειοψηφία τους, εξαιτίας των κλειστών κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας , αλλά και των ελλείψεων ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και υποδομών στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας .

Τα νούμερα αυτά ωστόσο δεν πτόησαν τον κ. Υπουργό να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου του για αποδόμηση του ΕΣΥ, καταργώντας 10.000 κρεβάτια και συνενώνοντας κλινικές, υπακούοντας στις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας για περικοπές ύψους 40% των κονδυλίων για τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: