Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Κάνακης: ''Είμαστε συνένοχοι στη διαφθορά''


Ένα απρόσμενο σύμμαχο στην φράση ''Όλοι μαζί τα φάγαμε'', που συζητήθηκε στο πανελλήνιο βρήκε , ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, στο πρόσωπο του Αντώνη Κανάκη των ''Ράδιο Αρβύλα''.

Ο παρουσιαστής που σε εκπομπές του τον έχει ασκήσει σάτιρα ουκ ολίγες φορές ακόμα και για το εσώρουχο του Πάγκαλου,...



σε συνέντευξη στην εφημερίδα '' Το ΠΑΡΟΝ'', αφού ξεκαθαρίζει ότι : ''Δεν είμαι η φωνή κανενός, παρά μόνο του εαυτού μου'', αναφέρθηκε και στη διαφθορά, υποστηρίζοντας την άποψη του Αντιπροέδρου αλλά από άλλη οπτική γωνία. Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τους πολίτες γιατί ζητούν από τους πολιτικούς διορισμό στο δημόσιο, όμως ο Αντώνης Κανάκης για την παθητικότητα τους, σε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα:

''Όλα αυτά τα γεγονότα είναι συνέπεια του ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ως πολίτες είμαστε παθητικοί, σε ένα βαθμό συνένοχοι σε όλη αυτή τη διαφθορά και βέβαια αδιάφοροι'', δήλωσε.

''Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιληφθούμε ότι κάθε μας κίνηση, κάθε μας ενέργεια, κάθε μας επιλογή, όσο ασήμαντη και αν φαίνεται ή όσο σημαντική, έχει πολιτικές συνέπειες, επιβραβεύει και νομιμοποιεί ανθρώπους και καταστάσεις'', πρόσθεσε.

Στην ερώτηση για το τι λαός είμαστε, ο Αντώνης Κανάκης απάντησε πως είμαστε των άκρων. "Είμαστε ικανοί για το χειρότερό και για το καλύτερο".

Ο παρουσιαστής δήλωσε αρνητικός στο ενδεχόμενο να πολιτευτεί λέγοντας: ''Γενικότερα δεν μου αρέσει να κατεβαίνω, αλλά να ανεβαίνω για αυτό λέω να μην κατέβω προς την πολιτική''.

Όσο για το πώς βλέπει την ελληνική τηλεόραση απάντησε:

''Έχουμε πολλά σκουπίδια στην ελληνική τηλεόραση, έχουμε μια κακή πλευρά της που βέβαια αυτό το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό, αλλά παγκόσμιο. Αλλά έχουμε και πολλές καλές εκπομπές επίσης, και καλό είναι να το θυμόμαστε αυτό και να το αναφέρουμε''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: