Σάββατο 30 Απριλίου 2011

6 στους 10 ζητούν να καταργηθεί η μονιμότητα στο δημόσιο


Να καταργηθεί η μονιμότητα στο δημόσιο και να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, ζητά η πλειοψηφία της κοινής γνώμης , σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής.

Σύμφωνα με την έρευνα σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες, ποσοστό 58%, πιστεύει ότι "σίγουρα" και "μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει πλέον μονιμότητα στο Δημόσιο",...



ενώ μόνο το 25% θεωρεί πως η μονιμότητα πρέπει να παραμείνει.

Επίσης το 74% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς τις θεωρεί «σίγουρα» και «μάλλον αναγκαίες», ενώ μόνο το 10% δηλώνει ότι «μάλλον δεν είναι αναγκαίες» και το 11% ότι «σίγουρα δεν είναι αναγκαίες».

Με την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ συμφωνεί το 65% από το 41% που ήταν το 2008, ενώ διαφωνεί το 31%. Για τη ΔΕΗ την ιδιωτικοποίηση θέλει το 47%, ενώ διαφωνεί το 48%. Ωστόσο και για τη ΔΕΗ υπάρχει σημαντική μεταστροφή της κοινής γνώμης.

Σε ό, τι αφορά τον ΟΠΑΠ με την ιδιωτικοποίησή του συμφωνεί το 60%, ενώ διαφωνεί το 32%. Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την ιδιωτικοποίηση επιθυμεί το 54%, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 41%

Εξαίρεση αποτελεί η Εθνική Τράπεζα για την οποία το 52% διαφωνεί με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης, ενώ με μια τέτοια κίνηση συμφωνεί το 42%.

Σε ότι αφορά το ερώτημα αν είναι καλύτερο να ενισχυθεί ο Δημόσιος ή ο Ιδιωτικός τομέας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας υπέρ του ιδιωτικού τομέα τάσσεται το 69%, παράλληλη ενίσχυση θέλει το 15%, ενώ ενίσχυση του Δημοσίου ζητά μόνο το 11% των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: