Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ειδικός φρουρός συνελήφθη μαζί με 43χρονο ιδιώτη, κατηγορούμενοι για κλοπή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος



Ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής συνελήφθη χθες από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μαζί με 43χρονο ιδιώτη, κατηγορούμενοι για κλοπή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος από κοινού.

Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία ιδιώτη, στις 2 Ιουνίου, σύμφωνα με την οποία είχαν διαρρήξει το ΙΧ αυτοκίνητο του αδελφού του από το οποίο έκλεψαν μεταξύ άλλων και έναν ακριβό και δυσεύρετο φορητό υπολογιστή.

Την καταγγελία έκανε στο Τμήμα Ασφαλείας Ακρόπολης, όπου προσήλθε και πάλι χθες και ανέφερε ότι είχε δει να πωλείται ο συγκεκριμένος υπολογιστής σε αγγελία γνωστής ηλεκτρονικής ιστοσελίδας πώλησης αντικειμένων στο Διαδίκτυο.

Ο ιδιώτης έκλεισε ραντεβού με τους πωλητές και εμφανίστηκαν ο ειδικός φρουρός, 31 ετών ως πωλητής και ο 43χρονος συνεργός του ως ιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Κινητοποιήθηκε αμέσως η Αστυνομία και μετά από παγίδα που έστησαν στους κατηγορούμενους, συνελήφθη πρώτα ο 43χρονος, κατά τη συνάντηση του με τον καταγγέλοντα προκειμένου να του πουλήσει τον υπολογιστή αντί 1.500 ευρώ.

Ο 43χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε αγοράσει τον υπολογιστή από τον 31χρονο ειδικό φρουρό μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας αντί 1.000 ευρώ, χρήματα τα οποία όφειλε ακόμα.
Αμέσως μετά με την υπόδειξη των αστυνομικών ο συλληφθείς έκλεισε ραντεβού με τον 31χρονο προκειμένου να του παραδώσει το οφειλόμενο ποσό.

Ετσι συνελήφθη ο ειδικός φρουρός ενώ στο σπίτι του μετά από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ κινητά τηλέφωνα, έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για δύο από τους οποίους είχε αναρτηθεί αναγγελία πώλησης σε ιστοσελίδα και 550 ευρώ.

Στο σπίτι του 43χρονου βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα ενώ ο ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ και παράλληλα διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: