Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη - Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας



Η Αλ Κάιντα ανέλαβε τελικά την ευθύνη, για την απόπειρα ανατίναξης του αμερικανικού αεροσκάφους της "Delta Airlines", στο Ντιτρόιτ, την ημέρα των Χριστουγέννων, με 290 επιβαίνοντες. Πρόσθετα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα αμερικανικά αεροδρόμια εξήγγειλε ο Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη του παρέμβαση, μετά από την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο αεροσκάφος από τον 23χρονο πάμπλουτο Νιγηριανό.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε εντολή να επανεξεταστεί το σύστημα παρακολούθησης υπόπτων για τρομοκρατία. Με μια φωτογραφία του 23χρονου Νιγηριανού το παρακλάδι της οργάνωσης στην Αραβική Χερσόνησο ανέλαβε σε ιστοσελίδα την ευθύνη για την απόπειρα στην πτήση της Ντέλτα.

Η οργάνωση περιγράφει πώς εκπαίδευσε και καθοδήγησε τον Νιγηριανό να μεταφέρει τα εκρηκτικά, τα οποία είχε κρύψει στα εσώρουχά του.

Αν η δημοσίευση είναι αληθινή, είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο παρακλάδι της Αλ Κάιντα δρα, έστω κι αποτυχημένα, έξω από την περιοχή του. Και η ομολογία του υπόπτου, που βρίσκεται σε φυλακή του Μίσιγκαν, ότι και άλλα μέλη είναι έτοιμα να θυσιαστούν προκαλεί ανησυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: