Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ροζ Πάνθηρες: Η συμμορία - θρύλος χτύπησε στην Αθήνα!!



Τους «Ροζ Πάνθηρες», τους ληστές που σπέρνουν το φόβο και τον τρόμο στους μεγάλους κοσμηματοπώλες σε όλο τον κόσμο, «δείχνουν» οι τρεις μεγάλες ληστείες που σημειώθηκαν τον τελευταίο μήνα στην Αθήνα.

Η Ασφάλεια δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πίσω από τη χθεσινή ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στη Γλυφάδα (με λεία περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ), τη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο γνωστού παραλιακού ξενοδοχείου (με λεία περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ) και το χτύπημα σε κοσμηματοπωλείο του Πειραιά (με λεία περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ) να κρύβεται η διεθνής σπείρα ληστών κοσμηματοπωλείων. Οι περιβόητοι «Ροζ Πάνθηρες» έχουν χτυπήσει μεγάλα κοσμηματοπωλεία, αλλά και μεγαλοεμπόρους διαμαντιών και άλλων πολύτιμων λίθων σε Παρίσι, Λονδίνο και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι τρεις ληστείες στην Αθήνα συγκεντρώνουν όλα τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης συμμορίας, γι’ αυτό και οι έρευνες της Ασφάλειας (που συνεργάζεται στενά με την Interpol, η οποία έχει ήδη ενημερωθεί) στρέφονται κυρίως σε αυτή την κατεύθυνση.
Και στις τρεις ληστείες οι δράστες εμφανίστηκαν ιδιαίτερα καλοντυμένοι, ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματα Ούζι και δεν χρειάστηκαν περισσότερα από 1-2 λεπτά για να «ξαφρίσουν» εκατομμύρια ευρώ, σε κοσμήματα, πολύτιμους λίθους, αλλά και πολυτελή ρολόγια.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων τόσο από το κοσμηματοπωλείο του γνωστού ξενοδοχείου στο Καβούρι όσο και από το κατάστημα στη Γλυφάδα, οι δράστες μεταξύ τους μιλούσαν σλαβικά - ίσως σέρβικα. Το γεγονός αυτό (καθώς είναι γνωστό ότι ο σκληρός πυρήνας των «Ροζ Πανθήρων» είναι Σέρβοι), όπως και το ότι η πρακτική που ακολούθησαν οι ληστές και στις τρεις περιπτώσεις είναι ακριβώς ίδια με αυτή των «Ροζ Πανθήρων» δικαιολογούν την υποψία των αρχών ότι πρόκειται για τη διεθνή σπείρα, που έχει οδηγήσει τις πλλέον οργανωμένες αστυνομίες του κόσμου σε απανωτές αποτυχίες.

thenewsbus

Δεν υπάρχουν σχόλια: