Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Deutsche Telekom: «Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι η επένδυση στον ΟΤΕ έπιασε τόπο»

Ο οικονομικός διευθυντής του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου Deutsche Telekom, βασικού μετόχου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ), δήλωσε σήμερα ότι ο Όμιλος πρόκειται "να διακριβώσει εάν οι επενδύσεις του στην Ελλάδα άξιζαν τον κόπο", ασκώντας κριτική στις τοπικές κανονιστικές Αρχές.

"Θέλουμε να διακριβώσουμε εάν οι επενδύσεις στην Ελλάδα τελικά άξιζαν", δήλωσε ο Τιμότεους Χέτγκες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Άφησε δε να εννοηθεί ότι από την απόφαση αυτή εξαρτάται η αγορά ή μη περαιτέρω ποσοστού 6% του ΟΤΕ από το ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης, ο επικεφαλής της Deutsche Telekom, Ρενέ Όμπερμαν, υποστήριξε ότι "θα εξετάσει από πολύ κοντά" και με "κριτικό τρόπο", κάθε προσφορά εκ μέρους της Αθήνας.

Κατηγόρησε, εξάλλου, τις ελληνικές κανονιστικές Αρχές για τη λήψη "ακατανόητων" αποφάσεων αλλά και ότι είναι "επιθετικές σε κάθε επένδυση".

Η Deutsche Telekom, όπως σημειώνει σε σχετικό του τηλεγράφημα το Γαλλικό Πρακτορείο, διαμαρτύρεται συχνά σχετικά με δυσκολίες τις οποίες συναντά στην Ελλάδα, κατά το λανσάρισμα νέων προϊόντων της.

Ο οικονομικός διευθυντής της, τέλος, εντόπισε επίσης την ύπαρξη προβλημάτων σε σχέση με την εργατική νομοθεσία στην Ελλάδα και ιδίως σε ότι αφορά στο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας και τις κοινωνικές παροχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: