Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Η Θεσσαλονίκη «πλημμύρισε» από τουρίστες

Μπορεί τον Αύγουστο να "πέφτουν" σημαντικά οι ρυθμοί στις μεγάλες πόλεις, ως αποτέλεσμα της φυγής των πολιτών σε αναζήτηση δροσιάς και ξέγνοιστων στιγμών, αλλά οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης "πλημμύρισαν" σήμερα τουρίστες.

Στις 7.30 το πρωί αγκυροβόλησε για δεύτερη φορά φέτος στο λιμάνι της πόλης, το κρουαζιερόπλοιο Aida Aura, με 1.434 επιβάτες- 1.363 Γερμανούς, 20 Αυστριακούς και Ελβετούς- και πλήρωμα 391 ατόμων.Η συγκεκριμένη κρουαζιέρα ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου απο την Αττάλεια της Τουρκίας.

Το κρουαζιερόπλοιο, που θα αποπλεύσει στις 6 το απόγευμα, με προορισμό τη Σάμο και μετά τη Ρόδο, θα δέσει για άλλη μια φορά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 18 Αυγούστου....

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου, κάποιοι από απο αυτούς προγραμμάτισαν να κάνουν μια σύντομη απόδραση στην Ποτίδαια της Χαλκιδικής για κατάδυση, ενώ άλλοι επέλεξαν να επισκεφθούν το Δίον της Πιερίας. Πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που επέλεξαν να παραμείνουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και να πραγματοποιήσουν περιηγήσεις στα βασικά αξιοθέατα της πόλης (Λευκός Πύργος, Άνω Πόλη κτλ), επισκέφθηκαν καφέ, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα του κέντρου.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, που για έξι χρόνια είχε σταματήσει να δένει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είναι το τρίτο κατά σειρά πλοίο της εταιρίας Aida Cruises, έχει μήκος 202,78 μέτρων, μεγαλύτερο δηλαδή από αυτό δύο ποδοσφαιρικών γηπέδων, διαθέτει 12 καταστρώματα και έξι ανελκυστήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: