Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Αρχίζει η σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων

Αυξημένη, αναμένεται να είναι σήμερα και αύριο η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς επιστρέφει το μεγαλύτερο μέρος των εκδρομέων που απέδρασαν για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου σε κάποιο νησί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Λιμενικού, μεγαλύτερη επιστροφή επιβατών αναμένεται από τα νησιά των Κυκλάδων και συγκεκριμένα από την Τήνο την Πάρο και τη Μύκονο, αλλά και από τη Σαντορίνη και την Κρήτη. Η πληρότητα σε ορισμένα δρομολόγια επιστροφής αγγίζει και το 100%.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 27 αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά, εκτός του Αρσοσαρωνικού, 15 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο. Επίσης αναμένονται 26 επιστροφές πλοίων στον Πειραιά 15 στη Ραφήνα και 22 από τον Αργοσαρωνικό.

Χθές, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν 27 δρομολόγια και έφυγαν 26.112 επιβάτες,για τον Αργοσαρωνικό έγιναν 53 δρομολόγια με 7.003 επιβάτες, από τη Ραφήνα 16 δρομολόγια με 6.309 επιβάτες και από το Λαύριο 3 δρομολόγια με 1.010 επιβάτες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο θα πρέπει να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στο λιμάνι και να ακολουθούν τις οδηγίες των λιμενικών. Σε περίπτωση αλλαγής η καθυστέρησης δρομολογίου λόγω βλάβης σε κάποιο πλοίο ενδέχεται προγραμματισμένα δρομολόγια να τροποποιηθούν. Οι ταξιδιώτες μπορούν να ενημερώνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του ΟΛΠ, όλο το 24ωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: