Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

<Πρώτη «φιλική» ήττα για την Εθνική Μπάσκετ

Επειτα από πέντε σερί νίκες σε ισάριθμους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας η Εθνική Ανδρών γνώρισε την πρώτη ήττα (82-73) από την Ιταλία στο Ρίμινι.

Και οι ήττες είναι στο πρόγραμμα. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για φιλικό αγώνα προετοιμασίας, ο οποίος μόνο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσει για την Εθνική Μπάσκετ των Ανδρών, η οποία ηττήθηκε (82-73) από την οικοδέσποινα Ιταλία ολοκληρώνοντας με απολογισμό δύο νίκες (επί της Πολωνίας και της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης) και μια ήττα το διεθνές τουρνουά του Ρίμινι. Το σημαντικό για την ελληνική ομάδα ήταν η μαχητικότητα (εξελίσσεται σε σήμα κατατεθέν), η οποία της επέτρεπε να ανατρέπει τις διαφορές των Ιταλών και να διεκδικεί ως το τέλος τη νίκη.

Με κορυφαίους τους δύο παίκτες που αγωνίζονται (και μάλιστα με πολύ καλούς αριθμούς) στο ΝΒΑ, τον σέντερ των Τορόντο Ράπτορς Αντρέα Μπαρνιά, που σταμάτησε στους… 28 πόντους με πέντε εύστοχα τρίποντα και τον συμπαίκτη του Κώστα Κουφού στους Ντένβερ Νάγκετς, Ντανίλο Γκαλινάρι (17 πόντοι), η Ιταλία προηγήθηκε ακόμη και με διαφορά 14 πόντων (76-62 στο 35’) προτού ολοκληρώσει τη… γλυκιά εκδίκηση για την ήττα (76-70) από την Ελλάδα στο πρόσφατο διεθνές τουρνουά της Λευκωσίας.....span class="fullpost">

Ως το 35’ οι Ιταλοί μετρούσαν 9 στα 13 τρίοποντα, ωστόσο με συνεχόμενους πόντους του Ιαν Βουγιούκα και Μάικ Μπράμου η Εθνική μείωσε σε 78-73, αλλά οι δύο τεχνικές ποινές στον Νίκο Ζήση και οι βολές που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της οικοδέσποινας Ιταλίας. Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 18 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Αντώνης Φώτσης (9 π.), Κουφός (10 π.) και Ζήσης (10 π.). Οι αδυναμίες πουν παρουσίασε η Εθνική στην αντιμετώπιση του ιταλικού «πικ εντ ρολ» με αιχμή τον Μπαρνιάνι θα αναλυθούν από τους προπονητές και φυσιολογικά θα επιλεγεί διαφορετικός τρόπος για να περιοριστεί η δράση του Ιταλού σε περίπτωση μελλοντικής συνάντησης των δύο ομάδων στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (31 Αυγούστου – 18 Σεπτεμβρίου).

ΙΤΑΛΙΑ: Ματσινέλι, Μπαρνιάνι 28 (5 τρ.), Γκαλινάρι 17, Μορντέντε 6, Βιτάλι, Μέλλι, Κουζέν, Ντατόμε 5 (1 τρ.), Χάκετ 14 (1 τρ.), Τσιντσιαρίνι 6 (2 τρ.), Μαεστράντζι 6, Καραρέτο.

ΕΛΛΑΔΑ:
Βασιλειάδης 7 (1 τρ.), Μπουρούσης 18, Ζήσης 10 (2 τρ.), Ξανθόπουλος, Φώτσης 9 (1 τρ.), Μαυροειδής 2, Κουφός 10, Βουγιούκας 4, Καϊμακόγλου 3, Σλούκας 1, Μάντζαρης, Μπράμος 9 (3 τρ.).


*Εκτός δωδεκάδης έμειναν οι Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Πατ Καλάθης και Κώστας Χαραλαμπίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: