Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Απεργούν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό - Έκκληση για διάλογο από Νικητιάδη

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού. Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν από νωρίς το πρωί τις εισόδους των ξενοδοχείων στο Σύνταγμα, ενώ αυτή τη στιγμή κατευθύνονται προς της πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, ζητώντας την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στη λίστα. Στο πλευρό τους βρίσκονται και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Έκκληση για διάλογο των εμπλεκομένων στον κλάδο του τουρισμού απηύθυνε από την πλευρά του ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Την απόφαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτιμού Τουρισμού για απεργιακές κινητοποιήσεις, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων Παναγιώτης Προύτζος.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με αιτήματα την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και τη διατήρηση των προϋποθέσεων για το επίδομα ανεργίας των εποχικών υπαλλήλων.....

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, το πόρισμα της Επιτροπής Κρίσεων για τα Βαρέα και Ανθυγιερνά Επαγγέλματα του υπουργείου Εργασίας, θέτει εν αμφιβόλω την παραμονή στη λίστα βασικών ειδικοτήτων του κλάδου, όπως είναι οι σερβιτόροι, οι καμαριέρες, οι μάγειροι, οι ζαχαροπλάστες, οι ψήστες και οι λαντζέρηδες.

H Oμοσπονδία έχει αποφασίσει να προχωρήσει και σε δεύτερη 24ωρη απεργία, με "ανοικτή" ημερομηνία και ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει η ηγεσία του υπουργείου Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης.


Η διαβούλευση για τη νέα λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά θα διαρκέσει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, έως το τέλος Αυγούστου και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: