Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Μια νύχτα γεμάτη λάμψη και φως μας περιμένει την Παρασκευή

Μια νύχτα γεμάτη λάμψη και φως μας περιμένει την Παρασκευή, καθώς θα φθάσει στην κορύφωσή της η ετήσια βροχή των Περσίδων, των φλεγόμενων μετεώρων. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετεώρων, στην διάρκεια της κορύφωσής του φαινομένου, το οποίο ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Αυγούστου, θα πέφτουν 100 Περσίδες την ώρα προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Οι Περσίδες φαίνεται να οφείλουν την ονομασία τους στον αστερισμό του Περσέα, αλλά αυτή είναι μία... «οπτική» πλάνη. Στην πραγματικότητα προκαλούνται από σωματίδια σκόνης και λοιπά υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά του κομήτη 109Ρ/Σουϊφτ – Ταλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους αμερικανούς επιστήμονες Λούϊς Σουϊφτ και Όρας Τατλ, από τους οποίους και πήρε το όνομά του.

Το βράδυ της Παρασκευής πάντως θα είναι μια καλή προθέρμανση για ρομαντικούς και ερωτευμένους, που την μία νύχτα θα κάνουν ευχές στα πεφταστέρια και την επόμενη θα απολαύσουν το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι. Διαδοχικές θα είναι οι συγκινήσεις λοιπόν, για όσους στις μέρες μας έχουν έστω και ελάχιστα αποθέματα σε ρομάντζο, στο Χρηματιστήριο Αξιών και Ψυχής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: