Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα από τον ιο του Δυτικού Νείλου

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Άλλα πέντε κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα, Τετάρτη, από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των ατόμων, που έχουν διαγνωστεί με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού, σε 22.

Μάλιστα το ένα από τα νέα κρούσματα, αφορά σε 33χρονο στην Αττική, γεγονός που μαρτυρά την ολοένα πιο ισχυρή παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή. Συνολικά, στο λεκανοπέδιο τα περιστατικά είναι έξι, και αφορούν όλα άτομα από το Μαραθώνα και τη Ραφήνα. Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, και κατά πληροφορίες, δύο νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.....

Ωστόσο, τα περισσότερα κρούσματα παρατηρούνται στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία. Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εγκρίνει, κατ΄ εξαίρεση, ψεκασμούς με πολύ ισχυρά φάρμακα από αέρος σε ορυζώνες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.

Ψεκασμοί γίνονται και στο Μαραθώνα από κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ΚΕΕΛΠΝΟ εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους καλεί να κάνουν χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, να τοποθετήσουν σήτες στα παράθυρα των σπιτιών τους και να καθαρίζουν τα λιμνάζοντα ύδατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: