Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Μας έκαναν τη χάρη και άνοιξαν τους δρόμους oι ταξιτζήδες!!

Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκονται πλέον οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες ταξί, μετά και τη νέα άκαρπη συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας με τον υπουργό Υποδομών.

Οι ταξιτζήδες σκληραίνουν ακόμα πιο πολύ τη στάση τους προχωρώντας σε αποκλεισμούς εθνικών οδών, λιμανιών και αεροδρομίων, επιφέροντας ανεπανόρθωτη ζημιά στον τουρισμό.

Στην Αχαϊα, ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν σήμερα για πολλές ώρες την εθνική οδό και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές πολλών χιλιομέτρων και η κίνηση να γίνεται είτε με φέρι-μποτ, είτε από την παλαιά εθνική οδό.

Κάποια στιγμή ιδιοκτήτες ταξί κινήθηκαν προς την παλαιά εθνική οδό, εμποδίζοντας για λίγη ώρα την κίνηση στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ ουρές αυτοκινήτων είχαν σχηματισθεί και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, λόγω του αποκλεισμού στον κόμβο Μολυκρίου. Έτσι, οι οδηγοί κινούνταν προς το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου, προκειμένου να περάσουν απέναντι, ενώ ανάλογη εικόνα υπήρχε και στο Ρίο, αφού ο αριθμός των φέρι μποτ που εκτελούν δρομολόγια είναι μικρός, λόγω της γέφυρας.....

Μεγάλη κινητοποίηση ταξιτζήδων έγινε και στο Ηράκλειο τη Κρήτης, όπου αποκλείστηκε το αεροδρόμιο, δημιουργήθηκε νέα ένταση, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, ενώ επί τόπου βρίσκεται και εισαγγελέας.

Κινητοποιήσεις είχαμε επίσης στην Κέρκυρα όπου οι ταξιτζήδες απέκλεισαν το λιμάνι για να μην περάσουν τα λεωφορεία να πάρουν τουρίστες από κρουαζιερόπλοιο, στη Θεσσαλονίκη όπου έκαναν πεζή πορεία στο κέντρο της Πόλης, στη Σάμο όπου κατέλαβαν την εφορία και λεηλάτησαν το γραφείο του τοπικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και στην Καλαμάτα όπου επίσης κατέλαβαν τη εφορία και αύριο προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από την περιφέρεια στην Τρίπολη.

Μετά τα σημερινά επεισόδια μάλιστα, το υπουργείο Υποδομών έστειλε εγκύκλιο στους περιφερειάρχες για την εφαρμογή του νόμου περί παρακώλυσης των συγκοινωνιών, που προβλέπει, εκτός από τις ποινικές διώξεις και την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για ένα χρόνο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, αφού αναφέρθηκε στις 80 δικογραφίες που έχουν ήδη σχηματιστεί και αφορούν 6.500 ιδιοκτήτες ταξί, διαμήνυσε ότι η αστυνομία θα πράξει το καθήκον της και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ότι οι προτάσεις που θα υποβάλει έως το τέλος του μήνα δεν θα είναι μονομερείς, αλλά θα περιλαμβάνουν και τις προτάσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων. Παράλληλα τους κατέστησε σαφές ότι διάλογος με ακραίες καταστάσεις και την κοινωνία και τον τουρισμό σε ομηρία, δεν μπορεί να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: