Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Κέρκυρα: 30χρονος έβαλε φωτιές για να βλέπει τα αεροπλάνα να πετούν!

«Ηθελα να βλέπω τα αεροπλάνα να πετούν στον ουρανό…»!!!

Αυτή την εξήγηση έδωσε στους αστυνομικούς ένας 30χρονος ιδιωτικός υπάλληλος που προσήχθη μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στην Κέρκυρα.

Ο νεαρός άνδρας κατά την προανάκριση ομολόγησε ότι έβαλε μία από τις πολλές πυρκαγιές που ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών στο Νησί των Φαιάκων, συγκεκριμένα εκείνη στην περιοχή Πουλάδες. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, ο 30χρονος εθεάθη και σε άλλα τρία μέτωπα της φωτιάς, συγκεκριμένα στα χωριά Λάκωνες, Αλειμματάδες και Βίστωνας....

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που έκαψε το πευκοδάσος στο Κομπίτσι, ενώ σε ύφεση βρίσκονται τα τρία μέτωπα στους Λάκωνες. Ομως, μία νέα φωτιά εκδηλώθηκε στις 8.00 το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Λούτσες στη βόρεια Κέρκυρα, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούσαν δεκαεφτά πυροσβέστες και εννέα οχήματα, πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.

Τον εφιάλτη της φωτιάς ζει και η Αττική, αφού φωτιές ξέσπασαν χθες το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στη Στρογγυλή Μαρκόπουλου και στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Πυρκαγιά είχαμε σε αγροτοδασική έκταση στη Νυφίδα Λέσβου, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, προκλήθηκε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης, αλλά και στην Ανω Τόμπρα Λακωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: