Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πραγματοποιήθηκε το Worldwide Partner Conference της Microsoft


Στο Λος Άντζελες πραγματοποιήθηκε από τις 11 ως 14 Ιουλίου, το Worldwide Partner Conference (WPC), το μεγάλο συνέδριο που πραγματοποιεί η Microsoft κάθε χρόνο ειδικά για τους συνεργάτες της, κατά της διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν σημαντικές εξελίξεις αναφορικά με προϊόντα και υπηρεσίες της Microsoft που ενδιαφέρουν το δίκτυο των συνεργατών της...



Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft, Steve Ballmer, ο οποίος ευχαρίστησε τους περισσότερους από 15.000 συνεργάτες της εταιρίας που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εταιρίας.

Όπως τόνισε, οι συνεργάτες είναι αυτοί που συνέβαλλαν ώστε τα Windows 7 να αναδειχτούν ως το λειτουργικό σύστημα με τις ταχύτερες πωλήσεις, με περισσότερες από 400 εκατομμύρια άδειες Windows 7 να έχουν πωληθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια. Τόνισε επίσης ότι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσουν τους πελάτες τους για το μέλλον είναι η μετακίνησή τους στα Windows 7.

Σύμφωνα με τον Tami Reller, Corporate Vice President και Chief Financial Officer για τα Windows και το Windows Live, τα Windows 7 προετοιμάζουν το έδαφος για τα Windows 8. Αναφερόμενος στο μέλλον των Windows, επεσήμανε ότι ανεξαρτήτως της μέχρι τώρα επιτυχίας των Windows 7, υπάρχουν ακόμα μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης για το μέλλον «Βλέπουμε στο μέλλον ένα επιχειρηματικό περιβάλλον με Windows 8 συσκευές και εφαρμογές, αλλά και με Windows 7 PCs και εφαρμογές» και συνέχισε ότι «Στο επίκεντρο της δυνατότητάς μας να παρέχουμε Windows 8 είναι η ευελιξία των Windows. Η δυνατότητα συνεχούς προσαρμογής τους είναι αυτό που εξασφαλίζει ότι τα Windows θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται σταθερά στις ανάγκες των καταναλωτών στο μέλλον και να αποτελούν σημείο αναφοράς».

Σημαντική επιτυχία ωστόσο σημειώνει και το Office 365, η νέα cloud υπηρεσία της Microsoft, καθώς σε λιγότερες από δύο εβδομάδες μετά την επίσημη έναρξη διάθεσής του, περισσότεροι από 50.000 οργανισμοί έχουν εγκαταστήσει τη δοκιμαστική έκδοση, κάτι που αντιστοιχεί σε μια εταιρία ανά 25 δευτερόλεπτα. Όπως επεσήμανε ο Ballmer στην παρουσίασή του, μία στις πέντε εταιρίες που εντάσσονται στη λίστα Fortune 500 χρησιμοποιεί τις διαδικτυακές υπηρεσίες της Microsoft (Microsoft Online Services), ενώ μεγάλοι οργανισμοί από όλο τον κόσμο επιλέγουν πλέον να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες υπηρεσιών στο cloud.

Σύμφωνα με την έρευνα TEI study της Forrester Consulting, που ανατέθηκε από τη Microsoft, ένας πολύ-επίπεδος οργανισμός με πελάτες μεσαίου μεγέθους, θα μπορούσε με το Office 365 να έχει ROI (απόδοση επένδυσης) με ελεγχόμενο ρίσκο, περισσότερο από 300% με περίοδο απόσβεσης μόνο δύο μηνών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στελέχη της Microsoft παρουσίασαν στους συνεργάτες της εταιρίας σημαντικές παροχές σε επίπεδο public και private cloud. Στόχος των παρουσιάσεων ήταν οι συνεργάτες να ενημερωθούν για τρόπους με τους οποίους μπορούν να επωφεληθούν από τη μετακίνηση στο cloud, προκειμένου στη συνέχεια να βοηθήσουν τους πελάτες τους να επικεντρωθούν στους επιχειρηματικούς τους στόχους και να μειώσουν τα κόστη τους.

Παράλληλα τονίστηκαν και οι νέες ευκαιρίες που παρέχονται μέσω του Windows Azure Marketplace, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες να διαθέτουν προς πώληση τις εφαρμογές τους, προσεγγίζοντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερους πελάτες και ενισχύοντας τις επιχειρηματικές τους ευκαιρίες. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της Forrester Consulting, οι συνεργάτες λογισμικού της Microsoft που αναπτύσσουν λύσεις στο Windows Azure, επιτυγχάνουν επιπλέον έσοδα της τάξης του 20% έως 250% προσεγγίζοντας νέους πελάτες.

Σημαντικές ευκαιρίες επίσης προκύπτουν από την ανάγκη για on-premises εφαρμογές, όπου οι συνεργάτες μπορούν να αξιοποιήσουν τις λύσεις private cloud της Microsoft, χτίζοντας πάνω στον Windows Server, στο Microsoft Hyper-V και Microsoft System Center προκειμένου να βοηθήσουν τους πελάτες τους να μεταφερθούν στο cloud με τους δικούς τους όρους. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, η Microsoft διαθέτει μια νέα beta του System Center 2012, που βοηθάει τους πελάτες να αναπτύξουν private clouds και να διαχειρίζονται εφαρμογές μέσα σε private και public cloud συστήματα.

Το κοινό του WPC είχε επίσης τη δυνατότητα να αποκτήσει μια πρώτη εικόνα από την επόμενη έκδοση του Windows Server, με κωδικό όνομα «Windows Server 8», που θα αποτελεί το επόμενο βήμα σε επίπεδο private cloud computing. Μια ακόμα σημαντική ανακοίνωση ήταν αυτή που αφορούσε το community technology preview του νέου Microsoft SQL Server με το κωδικό όνομα “Denali”. Για πρώτη φορά, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις νέες δυνατότητες του “Denali”, συμπεριλαμβανομένου του project “Crescent” για visual data exploration και SQL Server Developers Tools με κωδικό όνομα “Juneau”.

Περισσότερες πληροφορίες για Windows Azure, Windows Server, System Center και SQL Server είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://blogs.technet.com/b/stbnewsbytes.

Στο πλαίσιο της δέσμευσης για παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας σε επίπεδο cloud και για τη διευκόλυνση της μετάβασης των συνεργατών της στο cloud, ανακοινώθηκε η διάθεση της επόμενης αναβάθμισης του Microsoft Dynamics CRM Online μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2011.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση θα επιτρέπει στους συνεργάτες να διαθέσουν στις μεγάλες επιχειρήσεις-πελάτες το Microsoft Dynamics CRM Online μαζί με το Microsoft Office 365 και θα διαθέτει ενισχυμένες δυνατότητες συνεργασίας. Επιπλέον, ανακοινώθηκαν νέες υπηρεσίες Microsoft Dynamics ERP RapidStart, που θα δίνουν στους συνεργάτες τη δυνατότητα γρήγορης παραμετροποίησης και εγκατάστασης. Βασισμένο στην πλατφόρμα Windows Azure, η επεκτάσιμη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο για το Microsoft Dynamics AX 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 640.000 συνεργάτες αποτελούν το διεθνές δίκτυο της Microsoft, συμπεριλαμβάνοντας 41.000 συνεργάτες και 300.000 εκπαιδευμένους ειδικούς στην υπηρεσία του cloud.

Δεν υπάρχουν σχόλια: