Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Επίθεση Β. Μαρτένς κατά Ευρ. Σοσιαλιστικού Κόμματος και Γ. Παπανδρέου

Η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης θα καταλήξει σε αποφάσεις που θα συμβάλουν στη σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη, προέβλεψε ο πρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς. Παράλληλα, άσκησε κριτική στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά και στον Γ. Παπανδρέου.

Σε ό,τι αφορά τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Μαρτένς σημείωσε ότι οι ηγέτες του ΕΛΚ εργάζονται σκληρά προκειμένου να διασφαλίσουν το ευρωπαϊκό συμφέρον και να αντιμετωπίσουν τις διαφορετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ορισμένα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τις θέσεις του ΕΣΚ ως χωρίς «συνοχή και ουσία» και επεσήμανε ότι μοναδικό στόχο έχουν επίθεση κατά του ΕΛΚ.....

«Πρόκειται για μια υπερφίαλη ανακοίνωση η οποία προέκυψε από μια επιφανειακή συνεδρίαση που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι το ΕΣΚ έχει αρχαϊκή κατανόηση των οικονομικών θεμάτων» υποστήριξε, τονίζοντας ότι ο μόνος πρωθυπουργός χώρας της ΕΕ που συνέδεσε το όνομά του με την επίθεση κατά του ΕΛΚ ήταν ο κ. Παπανδρέου.

«Έμεινα έκπληκτος βλέποντας τον κ. Παπανδρέου να ομιλεί εκ μέρους του ΕΣΚ για την έλλειψη πολιτικής βούλησης στην Ευρώπη» επεσήμανε ο κ. Μαρτένς και προέτρεψε τον Έλληνα πρωθυπουργό «αντί να αναλώνεται σε ανούσιους πολιτικούς χειρισμούς με τους Σοσιαλιστές συναδέλφους του, […] να αφιερώσει όλη την ενέργεια και τον χρόνο του στην εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων και μεταρρυθμίσεων τις οποίες χρειάζεται επειγόντως η Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: