Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τα smartphones αντικαθιστούν τον υπολογιστή

Το smartphone αντί για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή χρησιμοποιεί το ένα τέταρτο των Αμερικανών για να «σερφάρει» στο διαδίκτυο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε χθες από το ινστιτούτο έρευνας Pew.

Συνολικά, το 87% των κατόχων smartphones ελέγχει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ή μπαίνει στο ίντερνετ μέσω του κινητού τηλεφώνου, το 68% εκ των οποίων σχεδόν κάθε ημέρα.

Ωστόσο, το 25% δηλώνει ότι το «έξυπνο» κινητό του τηλέφωνο αποτελεί το βασικό μέσο για την πρόσβαση στο διαδίκτυο, δηλαδή το 10% των κατόχων smartphones και το 8% του πληθυσμού των ενήλικων Αμερικανών.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι οι Αμερικανοί κάτω των 30 ετών, καθώς και όσοι έχουν μικρό εισόδημα και χαμηλή εκπαίδευση, «έχουν περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν ότι για να συνδεθούν στο ίντερνετ χρησιμοποιούν κυρίως το κινητό τηλέφωνό τους».

«Περίπου το ένα τρίτο όσων έχουν κινητά τηλέφωνα, δεν έχει ευρυζωνική σύνδεση στο σπίτι», προσθέτει η έρευνα....

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μελέτη επιβεβαιώνει επίσης ότι το λειτουργικό σύστημα Android, που δημιουργήθηκε από την Google, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, καθώς προτιμάται από το 35% της αγοράς, έναντι του 24% που χρησιμοποιεί το iPhone της Apple και το BlackBerry της Research in Motion.

«Δημογραφικά, τα τηλέφωνα Android είναι ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των νέων ενηλίκων και των μαύρων, ενώ το iPhone και το BlackBerry είναι ιδιαίτερα συχνά μεταξύ των αποφοίτων πανεπιστημίων και των εύπορων ενήλικων», αναφέρεται στη μελέτη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου από τις 26 Απριλίου μέχρι τις 22 Μαΐου σε 2.277 ενήλικες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: