Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οχτώ ευρωπαϊκές τράπεζες «κόπηκαν» στα τεστ αντοχής


Οχτώ από τις συνολικά 90 ευρωπαϊκές τράπεζες απέτυχαν στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της αρμόδιας Αρχής, παρά τις αυξήσεις κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές τράπεζες ανά την Ευρώπη κατά το α’ τετράμηνο του 2011, συνολικά οχτώ τράπεζες έπεσαν κάτω από το 5%, τον κατώτατο αποδεκτό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier 1 Ratio).

Τα απαιτούμενα κεφάλαια υπολοίπονται κατά 2,5 δισ. ευρώ. Ποσό το οποίο οι τράπεζες θα πρέπει να καλύψουν ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα ισχυροποίησης της κεφαλαιακής τους θέσης, όπως συστήνει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή.

Η ίδια σύσταση γίνεται και σε ακόμη δεκαέξι τράπεζες οι οποίες«βαθμολογήθηκαν» μεταξύ του 5% και του 6%, ειδικά σε αυτές που είναι πιο κοντά στο κατώτατο όριο.
Ανέβηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τα αποτελέσματα

Αμέσως μετά την αναγγελία των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής στις τράπεζες της Ε.Ε. το ευρώ ενισχύθηκε ελαφρά έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Πιο συγκεκριμένα στις 19:05 ώρα Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη το ευρώ ανταλλασσόταν προς 1,4172 δολάριο, από 1,4141 δολάριο που ήταν χθες, Πέμπτη 14 Ιουλίου, στις 24:00 ώρα Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: