Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Νεκρός κρατούμενος αλλοδαπός στα κρατητήρια του Ελληνικού

Στα νέα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής άφησε την τελευταία του πνοή Πακιστανός μετανάστης που επρόκειτο να απελαθεί, αφού παρά τις εκκλήσεις του για βοήθεια, το ασθενοφόρο έφθασε αργά.

Στο Ελληνικό, κρατούνταν ο άτυχος Πακιστανός μετανάστης, ο οποίος στις 11 το πρωί αισθάνθηκε αδιαθεσία και έντονους πόνους στο στομάχι. Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο ιατρείο, όπου και τον εξέτασαν γιατροί Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, κρίνοντας ότι δεν ήταν απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Μετά από την εξέταση του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε στο κρατητήριο.

Μετά από περίπου 2.30 ώρες, ο κρατούμενος αισθάνθηκε και πάλι αδιαθεσία, έκανε εμετό και ξαναμεταφέρθηκε στο ιατρείο, όπου οι γιατροί έκριναν πλέον απαραίοτητη τη μεταφορά του σε νοσοκομείο και κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.....

Στις 3 μετά το μεσημέρι και πριν προλάβει να φτάσει το ασθενοφόρο, ο κρατούμενος εξέπνευσε. Το ασθενοφόρο που έφτασε μετά το θάνατό του, τον μετέφερε σε νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος.

Αναμένεται να γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου, ενώ για την υπόθεση διενεργεί προανάκριση η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: