Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Στο φως νέα στοιχεία για τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ

Ιδιαίτερα σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της δολοφονίας των δυο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή του Ρέντη τον περασμένο Μάρτιο.

Απο τις έρευνες της Αστυνομίας αποκαλύπτεται ότι για τη δολοφονία ευθύνεται πολυμελής σπείρα, εξαιρετικά επικίνδυνη, στην οποία η συντριπτική πλειονότητα των μελών είναι αλλοδαποί. Μετέχουν όμως και Έλληνες πολίτες και μάλιστα το μεγαλύτερο, σε ηλικία, μέλος της σπείρας είναι 54χρονος Έλληνας.

Απο τις έρευνες προέκυψε ότι η σπείρα είχε ιδρύσει δική της "αντιπροσωπεία" αυτοκινήτων, καθώς με αδίστακτο τρόπο έκλεβε και λήστευε πραγματικές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και αφαιρούσε μαζικά αυτοκίνητα, τα οποία προφανώς διέθετε σε παραεμπόριο εντός ή και εκτός Ελλάδας.....

Από τις έως τώρα έρευνες, προέκυψε οτι μέσα στο τελευταίο εξάμηνο είχαν αφαιρέσει πάνω απο 60 αυτοκίνητα από αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, δεκάδες ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ σε μία περίεργη επίθεση σε ψητοπωλείο στη Βάρη αφαίρεσαν...20 αρνιά, ποσότητες άλλων κρεάτων, κρασιά και λάδι!

Η Αστυνομία ερευνά προσεκτικά και τα κριτήρια επιλογής στόχων, καθώς στην περιοχή Μαρκόπουλου, στις 9 Δεκεμβρίου του 2010, αφού έκλεψαν από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων έξι αυτοκίνητα, επανήλθαν μετά από δύο ημέρες φανερά, έδεσαν και έκλεισαν τον υπάλληλο σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου και αφαίρεσαν μαζικά άλλα οκτώ αυτοκίνητα.

Με τον ίδιο τρόπο είχαν αφαιρέσει και το αυτοκίνητο ΒΟΛΒΟ, στο οποίο επέβαιναν όταν καταδιώχθηκαν απο την ομάδα ΔΙΑΣ και στη συνέχεια δολοφόνησαν τους δυο νεαρούς ασυνομικούς.

Πέραν των εννέα συλληφθέντων αρχικά για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών της ΔΙΑΣ, η έρευνα της Αστυνομίας ανέδειξε και τη συμμετοχή στη σπείρα άλλων οκτώ (8) ατόμων, από τα οποία συνελήφθησαν δύο, ο ένας στην Αττική και ο δεύτερος στην Ηγουμενίτσα.

Η Αστυνομία ερευνά για τη συμμετοχή τους και σε άλλες πράξεις, ενδεχομένως και για άλλα μέλη της σπείρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: