Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια


Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Κερατέα Αττικής. Οι επικεφαλής της επιχείρησης έχουν αρχίσει να αποδεσμεύουν σταδιακά και τα οχήματα που επιχειρούν επί τόπου, καθώς, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά σύντομα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, έχοντας ομως κάψει εκτάσεις χαμηλής βλάστησης...



Αντίθετα αυξάνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δύσβατη δασική περιοχή της Εύβοιας, μεταξύ Αγίου και Αγιόκαμπου. Επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνει σημαντικά ο δυνατός άνεμος που πνέει στην περιοχή και φθάνει τα 7 και κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ρεματιά στην περιοχή Νερατζούλες Αργασίου, στη Ζάκυνθο. Στην περιοχή επιχειρούν 9 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς


Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Κυριακή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής και την Ν. Εύβοια.

Και για αύριο Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής και την Ν. Εύβοια.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δεν υπάρχουν σχόλια: