Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Συνεχίζουν την απεργία οι ιδιοκτήτες ταξί με απειλές για "ακραίες καταστάσεις"

Ενώ ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος μιλούσε για θετικό κλίμα κάποιοι συναδελφοί του έκαναν λόγο για "νέες Κερατέες" και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους διαπίστωσε "θετικό κλίμα" στη διάρκεια των συναντήσεων, που όπως είπε, είχε το απόγευμα με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στη Βουλή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν περιθώρια εκτόνωσης της έντασης. Όμως, τόνισε "δεν μας αρκεί αυτό. Θέλουμε γραπτές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του διαλόγου".

Ο κ. Λυμπερόπουλος κάλεσε τους αυτοκινητιστές της επαρχίας να επιστρέψουν αύριο στις θέσεις τους, ώστε να μη δοθεί η εντύπωση χαλάρωσης των κινητοποιήσεων.....

Αντίθετα άλλοι συνάδελφοί του φέρονται αποφασισμένοι να τραβήξουν το σκοινί της αντιπαράθεσης στα άκρα, προαναγγέλλοντας "ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αναρχία" σε περίπτωση που ο κ. Ραγκούσης δεν πάρει πίσω τις προτάσεις του και διατύπωσαν θέσεις του τύπου "από αύριο θα δει η κυβέρνηση ποιοι πραγματικά είμαστε".

Πάντως, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν αύριο κανονικά, αλλά με τρόπο διακριτικό που να μη φέρνει τους αυτοκινητιστές αντιμέτωπους με την κοινωνία. Η Ομοσπονδία θα αναμένει τις όποιες εξελίξεις από την πλευρά της κυβέρνησης και σε νέα συνεδρίαση των συνδικαλιστικών οργάνων θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: