Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

"Τι θέλετε να κάνω; Να πουλήσουμε την Πελοπόννησο;"!!!

Το παρασκήνιο από τις συζητήσεις που έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής για τη βοήθεια της Ελλάδας αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής το οποίο αναφέρει πως μεταξύ των άλλων ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε: «Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο; Αυτά ταπράγματα δεν γίνονται και το ξέρετε».

Τη συγκεκριμένη φράση φέρεται να είπε στον Φινλανδό πρωθυπουργό ο οποίος ζητούσε εγγυήσεις ενώ την ίδια στιγμή ο Σλοβάκος ομόλογός του έλεγε ότι η φτωχή χώρα του δεν μπορεί να πληρώνει χωρίς αντίκρισμα για την Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε μια ουσιαστική λύση από τους Ευρωπαίους ηγέτες ενώ σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα είπε ότι: «με αυτά εγώ δεν ανεβαίνω στο αεροπλάνο, δεν φεύγω από εδώ, δεν μπορώ να γυρίσω στην Αθήνα με άδεια χέρια».....

Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είπαν στον κ. Παπανδρέου «Τα ψέματα τελείωσαν για την Ελλάδα» ζητώντας την πραγματοποίηση των δεσμεύσεων.

«Αυτό το περίεργο που συμβαίνει στην Αθήνα, να ψηφίζονται νόμοι και να ξεχνιούνται στη διαδρομή, δεν μπορεί να συνεχισθεί», δήλωσε η νέα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται, πως στη Σύνοδο Κορυφής (21/7) αποφασίστηκε για την Ελλάδα, νέα χρηματοδότηση ύψους 109 δισ. ευρώ, μείωση των επιτοκίων, όριο 30 ετών για αποπληρωμή του χρέους, ενώ οι τράπεζες θα συμβάλλουν εθελοντικά σε κάποιους τομείς.

Στο πακέτο στήριξης υπάρχει και συμμετοχή ιδιωτών κάτι που ήδη έχει κάνει τους οίκους αξιολόγησης να υποβαθμίσουν και άλλο την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: