Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Διευθυντής τράπεζας μπλεγμένος σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Ένας διευθυντής καταστήματος τράπεζας, ένας τελωνειακός και ένας τραπεζικός υπάλληλος κατηγορούνται για συμμετοχή σε διεθνή εγκληματική οργάνωση που διακινούσε τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης σε Ελλάδα, π.Γ.Δ.Μ. και Σερβία.

Οι αστυνομικές αρχές "τσάκωσαν" τους τρεις άνδρες όταν προσπάθησαν να μεταφέρουν κοκαΐνη βάρους 123 κιλών με εμπορευματοκιβώτιο, μέσω του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ΣΔΟΕ/ΠΔ Αττικής, Γιώργο Παπαδόπουλο, οι τρεις συλληφθέντες είναι κάτοικοι Φλώρινας ενώ το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με φορτίο που περιείχε γεωργικά μηχανήματα (πρέσες λαδιού σόγιας), εντοπίστηκε στις 19 Ιουνίου.

Η αρχική πληροφόρηση ήταν πως επρόκειτο για ένα εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από Βολιβία και με πιθανό προορισμό τη Π.Γ.Δ.Μ. που περιείχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Η κοκαΐνη βρέθηκε στο εσωτερικό μέρος δύο στροφάλων μηχανημάτων!!!!!.....

Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αναλάβει την διερεύνηση του τρόπου μεταφοράς της κοκαΐνης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη Π.Γ.Δ.Μ. και στη συνέχεια στη Σερβία. Μικτή ομάδα των ελληνικών διωκτικών αρχών τους εντόπισε και του συνέλαβε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Στην κατοχή του τραπεζικού και μιας γυναίκας, υπηκόου Σερβίας, η οποία διέμενε μαζί του και συνελήφθη, βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών (χασίς-κοκαΐνη), ενώ στην κατοικία του τελωνειακού βρέθηκε ένα όπλο και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

Παράλληλα, πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν στη Σερβία και τέσσερα μέλη στη Π.Γ.Δ.Μ.

Στην επιχείρηση εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης μετείχαν εκτός από τις Ελληνικές Αρχές Δίωξης Ναρκωτικών, οι Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών της Μ.Βρετανίας (SOCA), των Η.Π.Α. (D.E.A), της Σερβικής Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και της αντίστοιχης Υπηρεσίας της Π.Γ.Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: